Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vukanjci u ozbiljnim problemima

rss

09.02.2016. D. Ostojić

Selo Vukanja je jedno od najudaljenijih aleksinačkih sela koje ima itekako čime da se ponosi.

Vukanjci u ozbiljnim problemima

Dobro su poznati svima proizvodi tih meštana, od čuvene Vukanjske rakije do divnog Vukanjskog sira. Veliki broj meštana iako je udaljen od grada, je nastavio svoj život u ovom selu, tako da se Vukanja može ponositi i time da je iz ovog sela najmanji odliv stanovnika u druge krajeve.

Nažalost, niko se ne seti da tim ljudima pomogne. Ambulanta radi povremeno, kad padne veći sneg Vukanja je skoro odsečena od sveta, a onda kada krene sneg da se topi ili krenu pljuskovi, putevi u Vukanji postaju prava noćna mora.

Iako su im političari obećavali rešenje tih problema, za sada od rešenja nema ništa.

Na slikama koje prikazujemo jasno se vidi da su pojedini delovi sela u takvom blatu, da se putem ne može ni pešaka. Možete zamisliti kroz kakve probleme prolaze ovi meštani kada recimo treba iz Vukanje da odu autobusom za Aleksinac, u sud bolnicu ili katastar. Jednu obuću da ponesu za prolazak kroz Vukanjske puteve, pa da ih onako blatnjave negde usput očiste ili preobuju.

Meštani pokušavaju tovarima kamena da reše problem, ali je sve to kratkog daha. Apelujem na sve koji su u lokalnoj ili regionalnoj vlasti da se uozbilje i da u budžetu opštine Aleksinac pronađu deo novca kako bi se problem meštana Vukanje što pre rešio.

 

Komentara: 8


# Vukanja
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+11) (-26)

  Smejurija 09.02.2016.
  Dal ste vi normalni.Pa sad opstina treba i sokake da asfaltira. Uozbiljite se sa clancima koje objavljujete. Ovakve situacije imate i u mnogo bogatijim zemljama. Ja razumem da pisete o nekom glavnom putu do Vukanje, ali planinski sokak, smesno.

 • (+21) (-1)

  Komentator 09.02.2016.
  Pre bilo kakvog komentara,gospoda "napredni"botovi bi trebali da iole poznaju temu koju komentarišu. Put o kome je reč i koji je prikazan na slici je put do škole i vrtića,kojim svakodnevno prolaze i deca i prosvetni radnici. Ako su svi "napredni"rođeni na aleksinačkom asfaltu,to neznači da seoska deca vrede manje nego njihova,"napredna".
  Zato i gubite sledeće izbore.

 • (+2) (-0)

  mara 09.02.2016.
  pa kod nas ko bajagi grad Aleksinac nista nije bolje, pogledaj te put povise sporske hale i ja isto moram obuti gumene cizme da bi stigla do asvalta, katastrofa

 • (+3) (-4)

  Miksa 10.02.2016.
  Ljudi, najveći problem u opštini je Muja i SPS. Oni drže Direkciju i preko njih idu investicije. Nisam član ni jedne partije ali mislim da preterujete sa napadima na SNS. Pa ne vladaju oni sami u opštini.

 • (+5) (-1)

  ako kad ste glasali za Vucica 10.02.2016.
  ako vam je Vukanjci kad ste svi glasali za Vucica
  sad Vucic neka Vam pravi put

 • (+2) (-2)

  seljak 10.02.2016.
  Klasika, Vucic je kriv, Nesa je kriv....kako se setite ovih tema samo u vreme izbora???

 • (+5) (-2)

  Milena 10.02.2016.
  Ja sam zivela u Vukanji. Prelepo selo...divna priroda, bas mi nedostaje moj stari kraj i sve blato u njemu bih menjala za ovaj asvalt!

 • (+4) (-1)

  Natasa M 10.02.2016.
  Pa dobro, sto vam ga Dimic ne napravi? Nekad je ovde imao jak mesni odbor. Nije mu ostao asvalt ili istrosio sve na dan izbora 2012. kad asvaltirao kod nas u Bovan?


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima