Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Вукањци у озбиљним проблемима

rss

09.02.2016. Д. Остојић

Село Вукања је једно од најудаљенијих алексиначких села које има итекако чиме да се поноси.

Вукањци у озбиљним проблемима

Добро су познати свима производи тих мештана, од чувене Вукањске ракије до дивног Вукањског сира. Велики број мештана иако је удаљен од града, је наставио свој живот у овом селу, тако да се Вукања може поносити и тиме да је из овог села најмањи одлив становника у друге крајеве.

Нажалост, нико се не сети да тим људима помогне. Амбуланта ради повремено, кад падне већи снег Вукања је скоро одсечена од света, а онда када крене снег да се топи или крену пљускови, путеви у Вукањи постају права ноћна мора.

Иако су им политичари обећавали решење тих проблема, за сада од решења нема ништа.

На сликама које приказујемо јасно се види да су поједини делови села у таквом блату, да се путем не може ни пешака. Можете замислити кроз какве проблеме пролазе ови мештани када рецимо треба из Вукање да оду аутобусом за Алексинац, у суд болницу или катастар. Једну обућу да понесу за пролазак кроз Вукањске путеве, па да их онако блатњаве негде успут очисте или преобују.

Мештани покушавају товарима камена да реше проблем, али је све то кратког даха. Апелујем на све који су у локалној или регионалној власти да се уозбиље и да у буџету општине Алексинац пронађу део новца како би се проблем мештана Вукање што пре решио.

 


# Вукања
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима