Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uroševići dobili nov nameštaj

rss

20.02.2014. izvor: Blic

Nov nameštaj koji je stigao od „Blic fondacije“ izmamio je ponovo osmehe deci iz porodica Milivojević iz Niša i Urošević iz Aleksinca.Uroševići dobili nov nameštaj

Milan (4), Miloš (10), Anđela (12), Stefan (14) i teško bolesni Predrag (16) Urošević iz Moravca kod Aleksinca najviše su se obradovali krevetima. Sad će, kako kažu, svako biti car na svom jastuku.

- Ranije smo Stefan i ja spavali zajedno na starom dvosedu. To je bilo mučenje jer smo se cele noći otimali oko ćebeta. Novi krevet koji sam dobio baš mi je taman i lepo spavam u njemu. Budim se odmoran i mogu još bolje da učim - kaže Miloš koji je među najboljim učenicima u OŠ „Vuk Karadžić“.

Uroševići su dobili pakete od „Blic fondacije“ sa garderobom, patikama, igračkama, hranom... Od OŠ „Drinka Pavlović“ pristigli su džakovi sa garderobom i školskim priborom. Nov kompjuter im je stigao od „Komtrejda“. „Frikom“ je darivao 40 kilograma smrznutog povrća i peciva, i zamrzivač. Više od 80 paketa garderobe, igračaka i obuće, kao i 11.000 dinara prikupljeno je na humanitarnom turniru koji su organizovali odbojkaši Aleksinca. Od Mirjane iz Ćuprije dobili su televizor i frižider.

Oduševljenje ne krije i Stefan, koji je kao stariji izabrao gornji ležaj novog kreveta na sprat.

- Nema više guranja u krevetu. Sada je ceo jastuk moj. Prvu noć sam prespavao u novom krevetu i baš mi se sviđa - dodaje Stefan.

Anđela koja je delila postelju sa najmlađim bratom Milanom baškari sa sama u krevetu.
- Posebno su nam dobrodošla dva nova radna stola pa nema više gužve oko pisanja domaćeg zadatka. Ranije smo svi pisali zajedno domaće za stolom u trpezariji - kaže Anđela.

Deca su dobila i novi garderober i kuhinju koja će majci dece Marijani Urošević olakšati pripremanje obroka.

Istom prilikom, nameštaj je dobila i porodica Milivojević iz Niša.

 

Komentara: 0


# Moravac humanost Vuk Karadžić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima