Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U planu rekonstrukcija Doma za smeštaj odraslih lica "Kulina"

rss

16.11.2021. Južne vesti

Paviljoni u Domu za smeštaj odraslih lica “Kulina” trebalo bi da dobiju novu fasadu, krov, stolariju i instalacije, pošto je javnu nabavku za izvođača radova raspisala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Vrednost rekonstrukcije procenjena je na nešto više od 870 miliona dinara, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Foto: arhiva

Dom Kulina je ustanova u kojoj su smešteni odrasli ometeni u mentalnom razvoju, a nalazi se 27 km od Aleksinca i 37 km od Niša, i tu postoji od 1953. godine.

Po rečima predsednika Opštine Aleksinac Dalibora Radičevića, novac za renoviranje i adaptaciju Doma "Kulina" obezbedila je Vlada preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, a Opština će u ovom slučaju sprovoditi tender i pratiti predstojeće radove.

Radi se rekonstrukcija svih objekata koji su u Kulini, i muškog i ženskog paviljona i kotlarnice, dakle kompletna rekonstrukcija, zamena elektro vodovodne instalacije, prozori, stolarija - kaže Radičevića.

Kako u Domu ima korisnika koji moraju biti u ovoj ustanovi socijalne zaštite, objašnjava, radiće se po fazama. Jedan paviljon je, objašnjava, već oslobođen i prvo će se raditi njegova rekonstrukcija, a za to vreme korisnici će boraviti u drugom paviljonu.

Tender za izvođenje radova na rekonstrukciji, adaptaciji, sanaciji i dogradnji Doma traje do 16. decembra, a očekuje se da radovi počnu naredne godine.

Prema dokumentaciji o javnoj nabavci, odabrana firma potpisaće ugovor za izvođenje radova u trajanju od 600 dana.

Izvor

Komentara: 0


# rekonstrukcija Dom Kulina
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima