Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У плану реконструкција Дома за смештај одраслих лица "Кулина"

rss

16.11.2021. Јужне вести

Павиљони у Дому за смештај одраслих лица “Кулина” требало би да добију нову фасаду, кров, столарију и инсталације, пошто је јавну набавку за извођача радова расписала Канцеларија за управљање јавним улагањима. Вредност реконструкције процењена је на нешто више од 870 милиона динара, наводи се у тендерској документацији.

Фото: архива

Дом Кулина је установа у којој су смештени одрасли ометени у менталном развоју, а налази се 27 км од Алексинца и 37 км од Ниша, и ту постоји од 1953. године.

По речима председника Општине Алексинац Далибора Радичевића, новац за реновирање и адаптацију Дома "Кулина" обезбедила је Влада преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, а Општина ће у овом случају спроводити тендер и пратити предстојеће радове.

Ради се реконструкција свих објеката који су у Кулини, и мушког и женског павиљона и котларнице, дакле комплетна реконструкција, замена електро водоводне инсталације, прозори, столарија - каже Радичевића.

Како у Дому има корисника који морају бити у овој установи социјалне заштите, објашњава, радиће се по фазама. Један павиљон је, објашњава, већ ослобођен и прво ће се радити његова реконструкција, а за то време корисници ће боравити у другом павиљону.

Тендер за извођење радова на реконструкцији, адаптацији, санацији и доградњи Дома траје до 16. децембра, а очекује се да радови почну наредне године.

Према документацији о јавној набавци, одабрана фирма потписаће уговор за извођење радова у трајању од 600 дана.

Извор


# реконструкција Дом Кулина
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима