Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U Aleksincu četvrtina testiranih pozitivna na kovid

rss

01.03.2021. Južne vesti

Da je od oko 800 testiranih na korona virus za nedelju dana bilo skoro 200 pozitivnih u Aleksincu, navode iz Štaba za vanredne situacije, a kažu da je povećan broj zaraženih i u Gimnaziji i da su zato preporučili da đaci naredne dve nedelju pređu na onlajn nastavu.

Foto: Opština Aleksinac

Prema izveštaju direktora Doma zdravlja i Opšte bolnice u Aleksincu, gde se obavlja testiranje na kovid, od 22. do 28. februara je 803 građana testirano, a od toga je 198 bilo pozitivno na virus.

Iako ne preciziraju koliko je među njima dece iz Aleksinačke gimnazije, direktorka Danijela Veljković je članovima Štaba rekla da ima zaraženih u ovoj školi.

Tom prilikom preporučeno je Školskoj upravi u Nišu, Nišavskog upravnog okruga da Aleksinačka Gimnazija zbog povećanog broja zaražene dece, a na osnovu informacije nadležnih epidemioloških službi, nastavu u naredne dve nedelje izvodi po principu izvođenja nastave na daljinu, u cilju sprečavanja i širenje epidemije izazvane virusom COVID-19 - navode iz Štaba.

Iz Štaba su najavili da će u naredne dve nedelje Odeljenje za inspekcijske poslove pojačati kontrolu rada ugostiteljskih objekata, a više će kontrolisati i sva javna okupljanja i primenu svih mera koje doneo republički Krizni štab.

Izvor


# Dalibor Radičević Danijela Veljković Aleksinačka gimnazija koronavirus
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima