Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Gimnazijalci iz Aleksinca državni prvaci iz fizike i ruskog jezika

rss

25.06.2021. Dejan Tasić, RTS

Gimnazija u Aleksincu, ovu godinu završava sa izuzetnim rezultatima - učenici te škole su državni prvaci iz fizike i ruskog jezika.

Gimnazijalci iz Aleksinca državni prvaci iz fizike i ruskog jezika

Na državnom prvenstvu iz fizike učenik gimnazije u Aleksincu Nikola Stambolić osvojio je prvo mesto, a Katarina Stojadinović treće.

"Bilo je dosta takmičenja. Samo iz fizike - opštinsko, regionalno i državno, a isto toliko i iz matematike. Takmičenja su teška", rekao je Nikola Stambolić, državni prvak iz fizike.

Katarina Stojadinović kaže da je srećna što je osvojila treće mesto na državnom takmičenju iz fizike, jer voli da se takmiči i da radi zadatke.

"Mene to nekako baš ispunjava", navodi ova gimnazijalka.

Profesor fizike u "Aleksinačkoj gimnaziji" Slavoljub Radulović navodi da je rad đaka najvažniji.

"Tu sam da ih koordiniram, da im pomognem, da im ukažem na obaveze koje treba da ispune i da im predočim šta je to što će da ih očekuje na takmičenju", ističe Radulović.

Ova gimnazija prva u Srbiji dobila je dvojezično rusko-srpsko odeljenje. Zbog toga su i njeni đaci, među najboljima na takmičenjima iz ruskog jezika.

Pobednik Olimpijade iz ruskog jezika Milan Cakić ističe da "niko ne može da postigne velike rezultate ako ne voli ono čime se bavi".

Dobitnik trećeg stepena Jovan Nedeljković kaže da "do rezultata nije teško stići, uz podršku stručnog kolektiva i bilingvalne nastave koja se odvija u njihovoj školi".

Ove godine prizanja su stigla i iz matematike i engleskog jezika.

Direktora škola Danijela Veljković kaže da nagrade potvrđuju da je "Aleksinačka gimnazija" hram obrazovanja u njihovoj opštini, sa istorijom dugom 156 godina.

"Iza tog uspeha stoji ogroman rad i entuzijazam naših profesora i nastavnika", kaže Danijela Veljković.

Gimnazija u Aleksincu jedna je od prve četiri u Srbiji i iz nje je do sada izašlo sedam akademika.

Dejan Tasić, RTS


# Danijela Veljković obrazovanje Aleksinačka gimnazija RTS Slavoljub Radulović Jovan Nedeljković Katarina Stojadinović Nikola Stambolić Milan Cakić
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima