Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prijem učenika Aleksinačke gimnazije

rss

10.06.2022. Opština Aleksinac

Predsednik opštine Dalibor Radičević je sa svojim saradnicima ugostio učenike Aleksinačke gimnazije i njihove predmetne nastavnike i direktorku škole, koji su osvojili nagrade na takmičenjima.

Prijem učenika Aleksinačke gimnazije

Nikola Stambolić, učenik treće godine osvojio je više nagrada, zauzeo je prvo mesto na Državnom takmičenju iz matematike, prvo mesto državnom takmičenju iz fizike i treće mesto na Matematičkom turniru, na republičkom nivou, treće mesto na 9. Međunarodnoj olimpijadi iz eksperimentalne fizike i plasman na republičko takmičenje iz hemije.

Katarina Stojadinović, učenica pomenute škole zauzela je prvo mesto na Državnom finalnom takmičenju iz matematike „Mališa“, kao i drugo mesto na Državnom finalnom takmičenju iz matematike i plasirala se na republičko takmičenje iz srpskog jezika.

Učenik druge godine Jovan Radenković, zauzeo je prvo mesto na Državnom takmičenju iz matematike i prvo mesto na Matematičkom turniru, inače se plasirao i na Međunarodnom takmičenju iz matematike „Kengur bez granica“.

Milan Cakić zauzeo je prvo mesto na Državnom takmičenju iz ruskog jezika.

Na matematičkom takmičenju „Digitalni poster“ zauzeli su prvo mesto Luka Cvetković i Milan Cakić.

Isidora Maljenović, plasirala se na republičku Ekološku olimpijadu.

Plasman na republičko takmičenje iz fizike dobio je Lazar Stamenković, učenik druge godine.

Učenica prve godine, Viktorija Mladenović osvojila je nagradu na 21. konkursnog Društva za negovanje duhovne vrednosti „Vuk Karadžić“, organak SANU u Nišu.

Jovan Nedeljković, učenik druge godine ostvario je odlične rezultate u finalu 18. međunarodne olimpijade iz ruskog jezika Instituta "A. S. Puškin" u Moskvi, zbog čega se našao među nekolicinom nagrađenih učesnika iz celog sveta.

Na Konkursu “Znameniti aleksinčani” biblioteke “Vuk Karadžić” u Aleksinac prvu nagradu osvojila je Katarina Stojadinović, drugu nagradu Jana Stošić, a treću Luka Stamenković.

Predsednik opštine i njegovi saradnici pohvalili su učenike i nastavnike za uložen trud, zalaganje u pripremi i čestitali na plasmanu i rangu na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Tom prilikom razgovarali su sa učenicima o dodatnim uslovima u školi, kako bi bili bolji na predstojećim takmičenjima.

Komentara: 0


# Dalibor Radičević Aleksinačka gimnazija Tašana Jevtić Dejana Milošević
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima