Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Romantični doček: Venčali se tačno u ponoć (video)

rss

01.01.2016. Blic, RTS

Najromantičniji doček Nove godine ponovo se dogodio u Aleksincu, gde su, tačno u ponoć, sudbonosno "da" pred matičarem izgovorili Miloš Veljković (30) i Nataša Vasiljević (27) iz Aleksinca.

Romantični doček: Venčali se tačno u ponoć (video)

Ovo je treće ponoćno venčanje u protekle četiri godine u Aleksincu što ovoj varošici na jugu Srbije daje poseban pečat prepoznatljivosti.

Poseban kuriozitet ove lepe priče jeste i to da mlada uopšte nije znala da će se venčati u toku dočeka "najluđe noći".

- Živimo u vanbračnoj zajednici osam godina i imamo dve ćerkice od 6 i 3,5 godina.

Nismo venčani iako nam je to bila velika želja, ali je uvek nešto iskrslo kao razlog.

Uglavnom sam ja odlagao tu odluku, jer nismo imali novca, ili pak zbog mog posla nismo bili u mogućnosti. Radim kao kuvar pa praktično poslednjih osam godina. nismo mogli da budemo zajedno za Novu godinu jer sam uvek radio, pa sam želeo malo i na ovaj način da se iskupim, priča Miloš, koji trenutno radi kao kuvar u jednom renomiranom hotelu u Aleksincu.

Kako bi Natašu izveo pred matičara, on je smislio sledeći plan: Ispričao joj je da želi da je dovede na doček Nove godine u hotel u kojem radi kao kuvar, i da je potrebno da se nađu ispred zgrade opštine u Aleksincu kako bi odatle krenuli na proslavu. On je u 23.30 časova izašao sa posla da je sačeka, a ona ništa nije posumnjala.

- Još ne mogu da poverujem šta se desilo. Ni na kraj pameti mi nije bilo da ćemo se venčati tačno u ponoć, u toku dočeka Nove godine. Krenuli smo navodno na proslavu, moja sestra, moj drug i ja. Nije mi bilo sumnjivo to što se nalazimo ispred opštine u Aleksincu, jer sam znala da je gužva u centru. Kada smo ušli u zgradu opštine, više nisam bila pri sebi. Bilo je prelepo, baš me je iznenadio. Imali smo najbolji i najromantičniji novogodišnji doček. Prisustvovale su i naše ćerke. Svi su znali za plan osim mene, kaže Nataša, koja se od noćas preziva Veljković.

Radica Pešić sa mladencima Foto: Radio Aleksinac

Mladence je venčala matičar Radica Pešić, koja je glavni "krivac" za ponoćna venčanja u Aleksincu.

- Kada sam 2013. organizovala prvo venčanje za doček Nove godine, želja mi je bila da Aleksinac bude prepoznatljiv po tome. Imali smo pauzu 2014. a za doček 2015. i 2016. imali smo ponoćna venčanja. Prošla 2015.godina, posle novogodišnjeg venčanja, bila je rekordna jer smo sklopili 184 brakova. Želimo da u 2016.godini oborimo tak rekord i da svake naredne godine bude sve više brakova a samim tim i više dece. Imamo u tome podršku matične službe i opštine Aleksinac, kaže Pešićeva, koja već treću deceniju venčava Aleksinčane.

Venčanju je u ime lokalne smouprave prisustvovao načelnik opštinske uprave Dejan Milošević koji je mladence darivao satovima. Opština je za ovu svečanu priliku obezbedila šampanjac i tortu, kako bi svečanost bila kompletna.

Prilog RTS:

video...

Komentara: 4


# Dejan Milošević Aleksinac opština Radio Aleksinac Nova godina venčanje Radica Pešić Miloš Veljković Nataša Vasiljević matičar
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+10) (-0)

  MARY 01.01.2016.
  Neka je srecno i dugovecno.Lep obicaj za nas grad.

 • (+11) (-0)

  janko 01.01.2016.
  Bravo za mladence

 • (+4) (-9)

  dikavac 02.01.2016.
  sas sreću da vi budne al menme brine da ne nije torta izkoštala petsto jevra i šamponjac trista a satovi po iljadupetsto

 • (+2) (-0)

  stanis 04.01.2016.
  Jedna od lepsih vesti u poslednje vreme


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima