Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sud mora da mi vrati sina

rss

20.11.2014. Blic

Ako mi ne vrate dete, samo mrtvog mogu da me odnesu odavde, kaže Aleksinčanin Dejan Labović (41), koji je započeo štrajk glađu ispred zgrade suda u Aleksincu.

Dejan Labović pokazuje rešenje suda

Uprkos pravosnažnoj i izvršnoj presudi ne može da ostvari starateljstvo nad osmogodišnjim sinom. Kaže da je njegova bivša supruga, kada je videla da je izgubila spor, ispisala dečaka iz škole odselila se iz Aleksinca. Labović 25 dana nema vesti o detetu i kaže da će gladovati dok se ne sprovede odluka suda.

- Sa suprugom, sa kojom sam bio u vanbračnoj vezi, razišao sam se još 2006. godine. Sud je starateljstvo dodelio meni 14. maja, a presuda je postala pravosnažna 25. septembra - priča Dejan i kaže da je slučaj odmah prijavio tužilaštvu i policiji, koja je njegovu bivšu suprugu pronašla u Nišu.

- Ona je odbila da vrati dete pravdajući se da presuda nije izvršna. Kada je presuda 11. novembra poslata tražila je neki drugi „punovažni pečat“ - jada se Dejan.

Kaže da je iscrpljen psihički i fizički i da je u ponedeljak već bio kod lekara zbog zdravstvenih tegoba uzrokovanih stresom.

- Počeo sam štrajk glađu i odavde idem samo ako mi se dete vrati. U suprotnom će me mrtvog odneti - priča Dejan.

U sudu kažu da je zahtev podnet 17. novembra i da je uzet u rad po hitnoj proceduri.

 


# sud štrajk škole Dejan Labović štrajk glađu dete
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima