Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Stanković ruši Milana Veljkovića u "Voždu"?

rss

16.07.2014. Radio Aleksinac

Još uvek aktuelni direktor Osnovne škole “Vožd Karađorđe” u Aleksincu Milan Veljković danas je započeo štrajk glađu u prostorijama ove ustanove nezadovoljan što nadležno ministarstvo nije dalo saglasnost za njegovo ponovno imenovanje za prvog čoveka ove škole.

Stanković ruši Milana Veljkovića u "Voždu"?

Ja ću do isteka mandata početkom septembra svoj posao obavljati savesno i časno kao i do sada, poručuje još uvek aktuelni direktor “Vožda” i ističe da je štrajk glađu njegov lični čin i pobuna protiv nepoštovanja volje kolektiva i Školskog odbora.

Veljković kaže da je ogromna većina njegovih kolega u školi na tajnom glasanju upravo njemu dala podršku nakon raspisanog konkursa, a da je njegovu kandidaturu podržalo i sedam članova Školskog odbora, dok samo dva člana nisu glasala za.

- Ja sam kao aktuelni direktor Osnovne škole “Vožd Karađorđe” učestvovao na konkursu koji je pre oko dva meseca raspisao Školski odbor. Nijedne reči primedbe nije bilo na sprovedenu proceduru, a ja sam od 73 zaposlena dobio 51 glas podrške. Školski odbor je takođe sa sedam glasova za, jedan član je glasao za mog protivkandidata, a jedan član je bio uzdržan, doneo odluku da budem izabran za direktora škole i kompletna dokumentacija je poslata na mišljenje ministru prosvete, a pre toga Školskoj upravi u Nišu.

Veljković je uveren da saglasnost Ministarstva prosvete nije dobio zbog izostanka podrške lokalnih političara. Iako mu je, tvrdi, predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković obećao da se neće mešati u izbor direktora škole, on se ipak oglušio o datu reč i na osnovu neproverenih informacija o njegovom nesavesnom radu alarmirao nadležne prosvetne službe u Nišu i Beogradu tražeći od njih poništenje konkursa i ponavljanje procedure izbora direktora.

- Ono što je prosto neverovatno, i zbog čega sam ja i doneo ovu odluku koja je možda surova pre svega prema meni, jeste da saglasnost nije data na osnovu konkursa i zakona, već na osnovu mišljenja predsednika opštine Nenada Stankovića. On je neke neproverene informacije, neke pritužbe koje su mu stigle u pisanoj formi prosledio načelniku Školske uprave, a načelnik Školske uprave ministru prosvete. To je nešto što zakon apsolutno ne prepoznaje za davanje saglasnosti i zato smatram da su moja prava ugrožena.

Milan Veljković po sopstvenom priznanju već više od godinu i po dana nije član nijedne partije i demantuje postojanje dogovora po kome bi dobio podršku za novi mandat ako podnese ostavku na mesto odbornika u lokalnom parlamentu. Poslednje njegovo političko angažovanje bilo je na formiranju novog Opštinskog odbora Liberalno demokratske partije u Aleksincu, kojima je, kako kaže, kao nestranačka ličnost pomogao i u predizbornoj kampanji. Građanima opštine Aleksinac poznat je i kao dugogodišnji član i predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke.

Osnovnu školu “Vožd Karađorđe” vodiće sigurno do 6. septembra kada mu ističe dosadašnji mandat. Ukoliko Ministarstvo prosvete ne preinači svoju odluku do tada, najavljuje da će zaštitu tražiti i od Poverenika građana Saše Jankovića, Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, kao i od nadležnih domaćih i međunarodnih sudova.

 

Stanković: Prava adresa za Veljkovićev problem je Ministarstvo prosvete, ne ja

Aktuelni predsednik opštine Aleksinac Nenad Stasnković negirao je svoju umešanost u odbijanje Ministarstva prosvete da da saglasnost za ponovni izbor Milana Veljkovića za direktora OŠ “Vožd Karađorđe”.
 
Predsednik Stanković je preko svoje pres službe preneo poruku da je prava adresa za Veljkovićev problem resorno ministarstvo i da on nema nikave veze sa tim slučajem.

 


# predsednik opštine Vožd Karađorđe OŠ Milan Veljković štrajk škole Nenad Stanković Ministarstvo prosvete smena školski odbor izbor direktora štrajk glađu
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima