Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Stanari zgrade u Aleksincu objasnili zašto na fasadi imaju vrata koja vode u ambis

rss

24.08.2019.

Stanari zgrade na uglu ulica Majora Milana Tepića i Dušana Trivunca u Aleksincu, koja na fasadi ima vrata koja vode u ambis jer protivpožarne stepenice nikad nisu napravljene, kažu da je sve bezbedno jer su "vrata zaključana već nekoliko godina".

Foto: Google street view

Prema rečima stanara, na ulazu u hodnik koji vodi ka vratima na svakom spratu nalaze se svetlosne oznake "exit", koje označavaju da se radi o izlazu u slučaju požara i koje se pale kada nestane struje. Požara na sreću nije bilo, pa nije bilo ni potrebe da se koriste protivpožarne stepenice kojih nema.

Stanari tvrde da su vrata zaključana već godinama.

- U početku nisu bila zaključana, sigurno par meseci, dok se videlo da neće da se rade protivpožarne stepenice. Posle toga su vrata zaključana i unazad pet godina su sigurno zaključana. Ljudi su od početka znali da nema protivpožarnih stepenica i niko nije pokušavao da izlazi, tako da vrata nisu korišćena. Nisam čuo da je bilo incidenata, da je neko pao. Jeste da na oko ne izgleda, spolja izgleda čudno, ali nemam ništa protiv toga ni da se ne naprave protivpožarne stepenice, ionako ih mnoge zgrade u Aleksincu nemaju. Vrata su zaključana, bitno da je obezbeđeno - kaže jedan od stanara ove zgrade koji u njoj živi nekoliko godina.

Stanari pričaju da je zgrada napravljena još devedesetih godina, ali da je dugo stajala neuseljena zbog vode u podrumima. Nakon toga je useljena, ali protivpožarne stepenice i interfon do danas nisu postavljeni.

- Na ulazu u hodnik koji vodi do tih vrata ima obeleženo "exit". Kad nestane struja znak svetli. Ne znam što nisu sagrađene stepenice, možda nije bilo para. Nemam ništa protiv da ostane ovako a verovatno će ostati. Što se tiče interfona, to je moglo da bude jer imamo ugrađene telefone u stanovima - pričaju stanari.

Većina stanara oguglala je na činjenicu da nema protivpožarnih stepenica, pa vrata na fasadi koja vode u ambis niko i ne primećuje.

- Ja sam relativno nov stanar, došao sam pre godinu dana. Bilo mi je čudno. Ne samo meni, svima je čudno, ali to kod nas tako funkcioniše svuda, pa me i nije iznenadilo. To su srpska posla, klasika. Kada sam došao, pitao sam i ja šta je to. Pa kao investitori treba da urade protivpožarne stepenice, pa će da urade, ali na kraju ništa… Zgrada je napravljena odavno. Stanari više ne obraćaju pažnju, maltene im je to normalno. Zaključana su vrata, ne mogu da se otključaju jer ključevi ne stoje u bravi. Pravo da vam kažem, ne znam ni kod koga su ključevi - kaže drugi komšija iz zgrade.

Izvor: Blic

 

Komentara: 1


# Aleksinac zgrada arhitektura
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+10) (-)

    Sima 24.08.2019.
    Bitno je da ste vi oguglali i drago mi je da nikom ne smeta, ???, pardon, pozara verovatno nece ni biti. Kad su investitori bili tako profesionalni, siguran sam da su i instalacije u perfektnom stanju. Izvinite na sarkazmu, ja pa frizider, na sarkazmu.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima