Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Станари зграде у Алексинцу објаснили зашто на фасади имају врата која воде у амбис

rss

24.08.2019.

Станари зграде на углу улица Мајора Милана Тепића и Душана Тривунца у Алексинцу, која на фасади има врата која воде у амбис јер противпожарне степенице никад нису направљене, кажу да је све безбедно јер су "врата закључана већ неколико година".

Фото: Google street view

Према речима станара, на улазу у ходник који води ка вратима на сваком спрату налазе се светлосне ознаке "exit", које означавају да се ради о излазу у случају пожара и које се пале када нестане струје. Пожара на срећу није било, па није било ни потребе да се користе противпожарне степенице којих нема.

Станари тврде да су врата закључана већ годинама.

- У почетку нису била закључана, сигурно пар месеци, док се видело да неће да се раде противпожарне степенице. После тога су врата закључана и уназад пет година су сигурно закључана. Људи су од почетка знали да нема противпожарних степеница и нико није покушавао да излази, тако да врата нису коришћена. Нисам чуо да је било инцидената, да је неко пао. Јесте да на око не изгледа, споља изгледа чудно, али немам ништа против тога ни да се не направе противпожарне степенице, ионако их многе зграде у Алексинцу немају. Врата су закључана, битно да је обезбеђено - каже један од станара ове зграде који у њој живи неколико година.

Станари причају да је зграда направљена још деведесетих година, али да је дуго стајала неусељена због воде у подрумима. Након тога је усељена, али противпожарне степенице и интерфон до данас нису постављени.

- На улазу у ходник који води до тих врата има обележено "еxit". Кад нестане струја знак светли. Не знам што нису саграђене степенице, можда није било пара. Немам ништа против да остане овако а вероватно ће остати. Што се тиче интерфона, то је могло да буде јер имамо уграђене телефоне у становима - причају станари.

Већина станара огуглала је на чињеницу да нема противпожарних степеница, па врата на фасади која воде у амбис нико и не примећује.

- Ја сам релативно нов станар, дошао сам пре годину дана. Било ми је чудно. Не само мени, свима је чудно, али то код нас тако функционише свуда, па ме и није изненадило. То су српска посла, класика. Када сам дошао, питао сам и ја шта је то. Па као инвеститори треба да ураде противпожарне степенице, па ће да ураде, али на крају ништа… Зграда је направљена одавно. Станари више не обраћају пажњу, малтене им је то нормално. Закључана су врата, не могу да се откључају јер кључеви не стоје у брави. Право да вам кажем, не знам ни код кога су кључеви - каже други комшија из зграде.

Извор: Блиц

 

Коментара: 1


# Алексинац зграда Душана Тривунца архитектура
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+10) (-)

    Sima 24.08.2019.
    Bitno je da ste vi oguglali i drago mi je da nikom ne smeta, ???, pardon, pozara verovatno nece ni biti. Kad su investitori bili tako profesionalni, siguran sam da su i instalacije u perfektnom stanju. Izvinite na sarkazmu, ja pa frizider, na sarkazmu.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима