Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rukovodstvo UNS-a posetilo medije na jugu Srbije

rss

30.07.2021. Jug pres

“Kada se činilo da je život stao, ostali su pre svih lekari i novinari kao neka vrsta zadnje odbrane i nade da će pandemija biti zaustavljena i da će biti zaustavljeni strahovi koji su zahvatili čitav svet”, rekao je predsednik Udruženja novinara Srbije Živojin Rakočević na tribini u Aleksincu „Novinarstvo u vreme koronavirusa” koju su organizovali Udruženje građana Centar za regionalni razvoj „DARS” iz Aleksinca i Društvo za informisanje „Al pres”.

Foto: UNS

Predsednik UNS-a Živojin Rakočević, predsednik Izvršnog odbora Slobodan Radičević i predsednik Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM) Budimir Ničić zajedno sa članom Udruženja iz Niša Nikolom Doderovićem posetili su medijna jugu Srbije.

Predsednik UNS-a istakao je značaj lokalnih medija i ukazao da je programsko opredeljenje ovog udruženja popravljanje položaja medija na lokalu i zaštita od ekonomskih, političkih i ostalih pritisaka i napada.

Delegacije medijskih radnika i UNS-a položile su u Sokobanji cveće na grob koleginice i dugogodišnje članice UNS-a Ljiljane Nikolić.

Novinari na lokalu imaju šansu da poguraju društvo napred

Na tribini u Aleksincu, osim rukovodstva UNS-a, prisustvovali su predstavnici lokalnih medija, civilnog društva, zdravstveni radnici i zvaničnici opštine Aleksinac i grada Niša.

Predsednik UNS-a Živojin Rakočević rekao je da su pored zdravstvenih radnika i brojih institucija, značajnu ulogu u sprečavanju širenja pandemije koronavirusa imali i mediji, koji su i pored brojnih izazova, uglavnom uspevali da profesionalno obavljaju svoj posao.

Rakočević je naglasio da je organizovanje ovakvih tribina na lokalnom nivou važan doprinos sagledavanju jednog teškog perioda koji nije završen i čije ćemo posledice osećati godinama.

Izvor: UNS / Jug pres

Komentara: 0


# Aleksinac dom kulture UNS
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima