Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Reagovanje OO SRS-a na početak uređenja glavne ulice

rss

26.05.2019. OO SRS

S obzirom da lokalna vlast nastavlja sa uređenjem glavne ulice, OO SRS Aleksinac, smatra da to u ovom trenutku ne bi trebalo da bude prioritet.

Reagovanje OO SRS-a na početak uređenja glavne ulice

U prilog ovoj činjenici idu i predizborna obećanja i zalaganje sadašnje lokalne vlasti za: izgradnju kanalizacije u svakoj gradskoj ulici, izgradnju bazena, investicije u poljoprivredu, uređenje seoskih puteva i saobraćajnica i smanjenje nezaposlenosti.

Postavljamo pitanje lokalnim moćnicima koliko novih investitora je došlo zbog "umetničkih" fontana ispred Doma kulture, kao i koliko investitora je zahtevalo uređenje pešačke zone da bi investirali u Aleksincu. Takođe, kako lokalna vlast planira da smanji broj nezaposlenih ispod 5000? – zar to nije najveći prioritet?

Prioriteti su pred očima vlastodržaca i sami se nameću i na sednicama Opštinskog veća, npr.: problem pasa lutalica, izdvajanje za poljoprivredu od samo 13 miliona dinara (uređenje glavne ulice iznosi 180 miliona dinara – što govori da je izdvajanje za poljoprivredu nedovoljno, pogotovu ako se ima u vidu da je maksimalni iznos po pojedincu 450 hiljada dinara, a to znači da 20 poljoprivrednika mogu dobiti sredstva), nedovoljno izdvajanje za informisanje stanovnika Opštine Aleksinac i medije od 5 miliona dinara.

OO SRS Aleksinac podseća da i nakon godinu dana od poplava u turijskom kraju Opštine Aleksinac nisu u potpunosti otklonjene posledice tih poplava.

OO SRS Aleksinac smatra da lokalna vlast treba da odgovori na ova pitanja i da ima drugih prioriteta u Opštini Aleksinac.    


# Aleksinac SRS nezaposlenost saobraćaj dom kulture fontana glavna ulica
@SRS_info @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima