Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Руководство УНС-а посетило медије на југу Србије

rss

30.07.2021. Југ прес

“Када се чинило да је живот стао, остали су пре свих лекари и новинари као нека врста задње одбране и наде да ће пандемија бити заустављена и да ће бити заустављени страхови који су захватили читав свет”, рекао је председник Удружења новинара Србије Живојин Ракочевић на трибини у Алексинцу „Новинарство у време коронавируса” коју су организовали Удружење грађана Центар за регионални развој „ДАРС” из Алексинца и Друштво за информисање „Ал прес”.

Фото: УНС

Председник УНС-а Живојин Ракочевић, председник Извршног одбора Слободан Радичевић и председник Друштва новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) Будимир Ничић заједно са чланом Удружења из Ниша Николом Додеровићем посетили су медијна југу Србије.

Председник УНС-а истакао је значај локалних медија и указао да је програмско опредељење овог удружења поправљање положаја медија на локалу и заштита од економских, политичких и осталих притисака и напада.

Делегације медијских радника и УНС-а положиле су у Сокобањи цвеће на гроб колегинице и дугогодишње чланице УНС-а Љиљане Николић.

Новинари на локалу имају шансу да погурају друштво напред

На трибини у Алексинцу, осим руководства УНС-а, присуствовали су представници локалних медија, цивилног друштва, здравствени радници и званичници општине Алексинац и града Ниша.

Председник УНС-а Живојин Ракочевић рекао је да су поред здравствених радника и бројих институција, значајну улогу у спречавању ширења пандемије коронавируса имали и медији, који су и поред бројних изазова, углавном успевали да професионално обављају свој посао.

Ракочевић је нагласио да је организовање оваквих трибина на локалном нивоу важан допринос сагледавању једног тешког периода који није завршен и чије ћемо последице осећати годинама.

Извор: УНС / Југ прес

Коментара: 0


# Алексинац дом културе УНС
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима