Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Radovi na mostu u Ražnju trajaće još mesec dana

rss

19.10.2020.

Da će građani zbog radova na mostu na auto-putu, da bi došli od jednog kraja Ražnja do drugog, morati ili da kruže i do 5o km ili voze njivama, na šta su ukazali žitelji ove opštine, sada potvrđuju iz Puteva Srbije. Oni kažu da su radovi bili neodložni zbog bezbednosti vozača, da bi trebalo da traju do 15. novembra, kao i da je građanima jedina alternativa petlja Aleksinac, kao i atarski putevi.

Foto: Južne vesti

Most preko auto-puta koji spaja sela u Ražnju već nekoliko dana je zatvoren za saobraćaj, a stanovnici blokirani.

Iz preduzeća Putevi Srbije objašnjavaju da su zbog ugrožene bezbednosti vozača, za šta tvrde da postoji i rešenje inspektora za državne puteve, hitno započeli radove na sanaciji mosta.

Na državnom putu II A reda br. 158 kod Ražnja, na deonici Ražanj - Deligrad, izvode se radovi na otklanjanju oštećenja krilnog zida prilazu mostu (koji prolazi iznad autoputa), koji su nastali usled klizišta i pojave deformacija u trupu puta. Zbog ugroženosti trupa puta na prilazu mostu i specifičnosti zahvata na njegovoj sanaciji koji zahteva iskope u punoj širini saobraćajnice, radovi se izvode pod totalnom obustavom saobraćaja - odgovaraju iz Puteva Srbije.

Alternativni put nije obezbeđen, pa su vozači prinuđeni da voze po blatu.

Iz preduzeća objašnjavaju da je saobraćaj preusmeren na petlju Aleksinački rudnici i Aleksinac, o čemu su i govorili građani koji kažu da tako kruže i 50 km kako bi došli iz jednog kraja Ražnja do drugog.

Takođe, poljoprivrednici tog kraja imaju mogućnost kretanja atarskim ili lokalnim putevima koji su u nadležnosti lokalne samouprave – opštine, koje inače koriste tokom sezone poljoprivrednih radova - dodaju.

Pomenuti put je zbog kiše blatnjav, a iz Opštine su pojasnili da je trebalo da im na vreme najave početak radova kako bi sanirali put i olakšali vožnju građanima.

Novinari su zato pitali Puteve Srbije zašto Opština Ražanj nije obaveštena na vreme da će radovi na mostu, koji je godinama u lošem stanju, konačno početi, kako bi na vreme obezbedili adekvatan zamenski put. Odgovorili su da nisu bili u obavezi da to urade i objašnjavaju zašto.

JP Putevi Srbije je u obavezi da obavesti opštinu, odnosno, da traži saglasnost određene opštine za korišćenje lokalnih puteva/ulica jedino u slučaju da se zbog obavljanja radova na državnom putu, saobraćaj premešta na alternativni putni pravac, odnosno, na ulice grada koje su u nadležnosti opštine - lokalne samouprave, što u ovoj situaciji nije slučaj, jer se saobraćaj premešta na alternativni put koji je takođe u nadležnosti JP Putevi Srbije - navode u odgovoru.

Građanima će još mesec dana, a možda i duže, put do kuće biti obilaznica ili njive, jer iz Puteva Srbije kažu da je planirano da radovi na mostu, ako vremenski uslovi budu povoljni, traju do 15. novembra.

Izvor


# auto-put Aleksinac saobraćaj Deligrad Ražanj
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima