Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Радови на мосту у Ражњу трајаће још месец дана

rss

19.10.2020.

Да ће грађани због радова на мосту на ауто-путу, да би дошли од једног краја Ражња до другог, морати или да круже и до 5о км или возе њивама, на шта су указали житељи ове општине, сада потврђују из Путева Србије. Они кажу да су радови били неодложни због безбедности возача, да би требало да трају до 15. новембра, као и да је грађанима једина алтернатива петља Алексинац, као и атарски путеви.

Фото: Јужне вести

Мост преко ауто-пута који спаја села у Ражњу већ неколико дана је затворен за саобраћај, а становници блокирани.

Из предузећа Путеви Србије објашњавају да су због угрожене безбедности возача, за шта тврде да постоји и решење инспектора за државне путеве, хитно започели радове на санацији моста.

На државном путу ИИ А реда бр. 158 код Ражња, на деоници Ражањ - Делиград, изводе се радови на отклањању оштећења крилног зида прилазу мосту (који пролази изнад аутопута), који су настали услед клизишта и појаве деформација у трупу пута. Због угрожености трупа пута на прилазу мосту и специфичности захвата на његовој санацији који захтева ископе у пуној ширини саобраћајнице, радови се изводе под тоталном обуставом саобраћаја - одговарају из Путева Србије.

Алтернативни пут није обезбеђен, па су возачи принуђени да возе по блату.

Из предузећа објашњавају да је саобраћај преусмерен на петљу Алексиначки рудници и Алексинац, о чему су и говорили грађани који кажу да тако круже и 50 км како би дошли из једног краја Ражња до другог.

Такође, пољопривредници тог краја имају могућност кретања атарским или локалним путевима који су у надлежности локалне самоуправе – општине, које иначе користе током сезоне пољопривредних радова - додају.

Поменути пут је због кише блатњав, а из Општине су појаснили да је требало да им на време најаве почетак радова како би санирали пут и олакшали вожњу грађанима.

Новинари су зато питали Путеве Србије зашто Општина Ражањ није обавештена на време да ће радови на мосту, који је годинама у лошем стању, коначно почети, како би на време обезбедили адекватан заменски пут. Одговорили су да нису били у обавези да то ураде и објашњавају зашто.

ЈП Путеви Србије је у обавези да обавести општину, односно, да тражи сагласност одређене општине за коришћење локалних путева/улица једино у случају да се због обављања радова на државном путу, саобраћај премешта на алтернативни путни правац, односно, на улице града које су у надлежности општине - локалне самоуправе, што у овој ситуацији није случај, јер се саобраћај премешта на алтернативни пут који је такође у надлежности ЈП Путеви Србије - наводе у одговору.

Грађанима ће још месец дана, а можда и дуже, пут до куће бити обилазница или њиве, јер из Путева Србије кажу да је планирано да радови на мосту, ако временски услови буду повољни, трају до 15. новембра.

Извор


# ауто-пут Алексинац саобраћај Делиград Ражањ
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима