Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nastavnica jednog vrtića u Aleksincu ima simptome na kovid-19

rss

09.09.2020. N1

Zvanično, simptome na kovid-19 ima nastavnica jednog vrtića u Aleksincu, kao i među nastavnicima i učenicima dve srednje i jedne osnovne škole u Nišu. To je za N1 potvrdio načelnik Školske uprave u Nišu Dragan Gejo.

Branislav Tiodorović / Foto: Print screen

Jedna nastavnica u Aleksincu, je u kućnoj izolaciji, a sva deca koja su sa njom bila u kontaktu su sklonjena, cela grupa", kaže Gejo. Nastavnica iz Aleksinca, kaže, zaposlena je u jednom od vrtića i ima samo simptome infekcije.

Za epidemiologa Branislava Tiodorovića, ovakav rezultat u drugoj nedelji nove školske godine je očekivan. On tvrdi da nismo ni blizu zatvaranju škola. Uporedo, iz Školske uprave odbacuju spekulacije da je bilo smena direktora zbog nepoštovanja mera. Tvrdi da ni u jednoj od ustanova nema laboratorijski potvrđenih slučajeva, a nema ni prijava o nepoštovanju mera u školama.

"To je za očekivanje", kaže epidemiolog Branislav Tiodorović za N1.

Iako je druga nedelja školske godine. Važno je, ističe Tiodorović da škole odmah reaguju po protokolima.

"Mi, međutim, nemamo situaciju da se moraju zatvarati škole zbog većeg broja obolele dece, kao što je situacija u nekim nama susednim zemljama", kaže Tiodorović.

Niti smo, po njemu, blizu takvog scenarija. Preporučuje i dalje da se deca, koja se upravo iz okolnih zemalja sada vraćaju, ne šalju odmah u škole. Ozbiljniju opasnost od širenja virusa vidi u srednjim školama, ali i na fakultetima. U Nišu je, napominje, već pet studenata sumnjivih na infekciju koronavirusom.

"Nije potvrđeno da su pozitivni, ali moramo svakog, ko ima određene tegobe i potencijalni je izvor infekcije, da pratimo", kaže Tiodorović.

Izvor

Komentara: 0


# vrtić Branislav Tiodorović Dragan Gejo koronavirus
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima