Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Preko 100 prijava Kontakt centru zbog nepoštovanja preventivnih mera

rss

02.09.2020. Aleksinac.net

Na vanrednoj sednici Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, održanoj 31. avgusta, upućen je poziv građanima da prijave nepoštovanje preventivnih mera, nakon čega je samo u toku 24 časa stiglo više od 100 prijava preko Kontakt centra za republičke inspekcije.

Preko 100 prijava Kontakt centru zbog nepoštovanja preventivnih mera

Građani se uglavnom žale na veći broj okupljenih u zatvorenom prostoru, nepoštovanje socijalne distance i nenošenje zaštitne opreme, na osnovu čega će nadležne inspekcije hitno postupiti.

"Krizni štab uputio je pisma svim gradonačelnicima i predsednicima opština u kojima ih podseća da su dužni da obezbede poštovanje svih epidemioloških mera na svojoj teritoriji, bez izuzetka i da bilo kakvog tolerisanja nepoštovanja mera neće biti. Ukoliko uoče makar i minimalno nepoštovanje preventivnih mera, nadležni organi su u obavezi da postupaju u skladu sa zakonom i takvo ponašanje sankcionišu. Ovo se pogotovo odnosi na organizatore različitih događaja širom Srbije, čija je obaveza da obezbede sve uslove kako zdravlje građana ne bi bilo ugroženo."

"Zakoni Republike Srbije, kao i svi protokoli o sprovođenju epidemioloških mera koje je izradio Krizni štab, nedvosmisleno utvrđuju načine na koji se događaji mogu organizovati i oko njihovih poštovanja ne sme i neće biti nikakvih kompromisa."

"Broj zaraženih i hospitalizovanih, kao i broj pregleda u prethodnih nekoliko dana pružaju nam razloge za optimizam, ali nikako za opuštanje. Svako neodgovorno ponašanje u danima pred nama jasno će se odraziti u statističkim brojkama kroz dve ili tri nedelje, što je svakako scenario koji želimo da izbegnemo. Izlazak određenih zdravstvenih ustanova iz koviđsistema posle dugo vremena daje priliku zdravstvenim radnicima da se makar malo odmore pred jesen. Svako masovno okupljanje bez poštovanje preventivnih mera, neodgovorno ponašanje i nenošenje maski u zatvorenim prostorima predstavlja, pored ugrožavanja sopstvenog zdravlja, zdravlja drugih ljudi i nepoštovanja zakona, svojevrsno nepoštovanje zdravstvenih radnika koji su poneli najveći teret borbe protiv korona virusa."

Nepoštovanje preventivnih mera može se prijaviti putem jedinstvenog Kontakt centra za inspekcije, i to posredstvom portala inspektor.gov.rs ili pozivom na broj telefona 011/63-50-322.

Komentara: 1


# inspekcija koronavirus
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+3) (-2)

    Zoran 04.09.2020.
    Aleksinac pu fašista


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima