Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Povećanje zaposlenosti pripadnika ugroženih grupa

rss

04.12.2020.

Otvoreni klub iz Niša u partnerstvu sa Društvom za razvoj kreativnosti iz Aleksinca, u okviru projekta „Paket podrške zapošljavanju“, realizovao je u Nišu konferenciju povodom završetka projekta.

Foto: StartupStockPhotos / Pixabay

Značaj projekta Paket podrške zapošljavanju“ ogleda se u povećanju zaposlenosti pripadnika različitih ugroženih grupa, uglavnom korisnika socijalne pomoći u Nišu i Aleksincu. To je izvedeno kroz implementaciju paketa mera aktivne inkluzije i promocije multisektorske saradnje na lokalnom nivou.

Jovan Marinković, menadžer projekta, je predstavio ciljeve, aktivnosti i postignute rezultate ovog dvogodišnjeg projekta. Istakao je značaj podsticanja ekonomskog razvoja Srbije kroz povećano zapošljavanje uz primenu odgovarajućih programa i strategija.

Tokom 24 meseci realizacije projekta, obučeno je 60 korisnika iz različitih ugroženih grupa kroz programe stručnog osposobljavanja i prekvalifikacija.

Održane su tri obuke iz oblasti komunikacije, kao i tri radionice za 60 privrednika i poslodavaca, uz kontinuiran mentorski rad mobilnog tima i pružanje psihosocijalne podrške korisnicima.

Pored toga, realizovana je kampanja za aktivnu inkluziju i zagovaranje za multisektorsku saradnju na lokalnom nivou.

Izvor

Komentara: 1


# konfekcija
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Ma kako da ne! 06.12.2020.
    Koji uspeh? Ko je zapislen? Samo oni sa vezicama, tata i mama dali nekom priv.da im kao zaposli dečicu, koja ne rade, već se vode kao da rade... Ko je pošteno našao posao?
    Svaka firma gledala da zaposli dete svog radnika...baš se lepo snašli


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima