Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Повећање запослености припадника угрожених група

rss

04.12.2020.

Отворени клуб из Ниша у партнерству са Друштвом за развој креативности из Алексинца, у оквиру пројекта „Пакет подршке запошљавању“, реализовао је у Нишу конференцију поводом завршетка пројекта.

Фото: StartupStockPhotos / Pixabay

Значај пројекта Пакет подршке запошљавању“ огледа се у повећању запослености припадника различитих угрожених група, углавном корисника социјалне помоћи у Нишу и Алексинцу. То је изведено кроз имплементацију пакета мера активне инклузије и промоције мултисекторске сарадње на локалном нивоу.

Јован Маринковић, менаџер пројекта, је представио циљеве, активности и постигнуте резултате овог двогодишњег пројекта. Истакао је значај подстицања економског развоја Србије кроз повећано запошљавање уз примену одговарајућих програма и стратегија.

Током 24 месеци реализације пројекта, обучено је 60 корисника из различитих угрожених група кроз програме стручног оспособљавања и преквалификација.

Одржане су три обуке из области комуникације, као и три радионице за 60 привредника и послодаваца, уз континуиран менторски рад мобилног тима и пружање психосоцијалне подршке корисницима.

Поред тога, реализована је кампања за активну инклузију и заговарање за мултисекторску сарадњу на локалном нивоу.

Извор

Коментара: 1


# конфекција
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Ma kako da ne! 06.12.2020.
    Koji uspeh? Ko je zapislen? Samo oni sa vezicama, tata i mama dali nekom priv.da im kao zaposli dečicu, koja ne rade, već se vode kao da rade... Ko je pošteno našao posao?
    Svaka firma gledala da zaposli dete svog radnika...baš se lepo snašli


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима