Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Повећање запослености припадника угрожених група

rss

04.12.2020.

Отворени клуб из Ниша у партнерству са Друштвом за развој креативности из Алексинца, у оквиру пројекта „Пакет подршке запошљавању“, реализовао је у Нишу конференцију поводом завршетка пројекта.

Фото: StartupStockPhotos / Pixabay

Значај пројекта Пакет подршке запошљавању“ огледа се у повећању запослености припадника различитих угрожених група, углавном корисника социјалне помоћи у Нишу и Алексинцу. То је изведено кроз имплементацију пакета мера активне инклузије и промоције мултисекторске сарадње на локалном нивоу.

Јован Маринковић, менаџер пројекта, је представио циљеве, активности и постигнуте резултате овог двогодишњег пројекта. Истакао је значај подстицања економског развоја Србије кроз повећано запошљавање уз примену одговарајућих програма и стратегија.

Током 24 месеци реализације пројекта, обучено је 60 корисника из различитих угрожених група кроз програме стручног оспособљавања и преквалификација.

Одржане су три обуке из области комуникације, као и три радионице за 60 привредника и послодаваца, уз континуиран менторски рад мобилног тима и пружање психосоцијалне подршке корисницима.

Поред тога, реализована је кампања за активну инклузију и заговарање за мултисекторску сарадњу на локалном нивоу.

Извор


# конфекција
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима