Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Posle svake kiše, potop u Prvomajskoj ulici u Žitkovcu

rss

10.08.2020. Aleksinac.net

Najveći problem u našoj opštini je kanalizacija, tj. nedostatak iste. Posle nedavnih kiša mnoge ulice, ali i dvorišta su bila poplavljena zbog toga što voda nema gde da ode.

Posle svake kiše, potop u Prvomajskoj ulici u Žitkovcu

Meštani koji žive u Prvomajskoj ulici, u Žitkovcu, su nam i slikama dočarali kako izgleda ovaj problem.

"Dobili smo još pre dve godine rešenje o sređivanju ulice, da bi tek nedavno, uz naše sedmične apele neko se smilovao i organizovao da Preduzeće za puteve i SKD delatnost Aleksinac, da poravnjaju našu ulicu." - objašnjava nam sugrađanin koji nas je obavestio o ovom problemu.

"Toliko je nestručno urađeno da nakon svake kiše smo konstantno poplavljeni, jer sva voda sa ulice se direktno sliva u naše dvorište. Zvali smo i Direkciju za urbanizam, JP za Puteve, predsednika opštine, koji je ujedno i komandant štaba za vanredne situacije, par puta smo išli direktno u opštinu." - nastavlja o svom i problemu svojih komšija.

"Predsednik MZ Žitkovac je bio kod nas, na licu mesta kada se sva voda slivala u dvorište. On kaže da je nemoćan, a niko drugi neće prstom da mrdne, a mi evo već dva meseca strepimo od svake kiše. Sa svakom novom poplavom trpimo i materijalnu štetu, svo đubre sa ulice se uliva kod nas, pesak, kamenje, blato..." Na kraju meštani Prvomajske ne mogu a da se ne zapitaju da li ovako treba da izgleda život u 21. veku?

Prvomajska ulica u Žitkovcu je samo jedna od mnogih koje imaju isti ovaj problem u opštini Aleksinac. Nedavno je ulica Vuka Karadžića u Aleksincu bila u potpunosti potopljena posle pljuska koji je pogodio naš grad. S obzirom da je centar grada uređen novim šetalištem valjda će sada na red doći i kanalizacija.

Komentara: 0


# Žitkovac kanalizacija kiša
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}