Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

После сваке кише, потоп у Првомајској улици у Житковцу

rss

10.08.2020. Алексинац.нет

Највећи проблем у нашој општини је канализација, тј. недостатак исте. После недавних киша многе улице, али и дворишта су била поплављена због тога што вода нема где да оде.

После сваке кише, потоп у Првомајској улици у Житковцу

Мештани који живе у Првомајској улици, у Житковцу, су нам и сликама дочарали како изгледа овај проблем.

"Добили смо још пре две године решење о сређивању улице, да би тек недавно, уз наше седмичне апеле неко се смиловао и организовао да Предузеће за путеве и СКД делатност Алексинац, да поравњају нашу улицу." - објашњава нам суграђанин који нас је обавестио о овом проблему.

"Толико је нестручно урађено да након сваке кише смо константно поплављени, јер сва вода са улице се директно слива у наше двориште. Звали смо и Дирекцију за урбанизам, ЈП за Путеве, председника општине, који је уједно и командант штаба за ванредне ситуације, пар пута смо ишли директно у општину." - наставља о свом и проблему својих комшија.

"Председник МЗ Житковац је био код нас, на лицу места када се сва вода сливала у двориште. Он каже да је немоћан, а нико други неће прстом да мрдне, а ми ево већ два месеца стрепимо од сваке кише. Са сваком новом поплавом трпимо и материјалну штету, сво ђубре са улице се улива код нас, песак, камење, блато..." На крају мештани Првомајске не могу а да се не запитају да ли овако треба да изгледа живот у 21. веку?

Првомајска улица у Житковцу је само једна од многих које имају исти овај проблем у општини Алексинац. Недавно је улица Вука Караџића у Алексинцу била у потпуности потопљена после пљуска који је погодио наш град. С обзиром да је центар града уређен новим шеталиштем ваљда ће сада на ред доћи и канализација.


# Житковац канализација киша
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима