Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Počelo raščišćavanje žardinjera i spomenika ispred nekadašnjeg Doma armije

rss

03.09.2020. Aleksinac.net

Žardinjere sa zelenilom, trava, cveće, drveće, krasili su mali park ispred nekadašnjeg Doma armije. Poslednjih godina je tek ponekad sređivan i đubre koje se nakupljalo je retko bilo skupljano. A sada će biti srušen.

Počelo raščišćavanje žardinjera i spomenika ispred nekadašnjeg Doma armije

Kompanija Dis koja je kupila plac nekadašnjeg Doma vojske u Aleksincu je nastavila renoviranje i ispred zgrade rušenjem žardinjera. Ono što se postavlja kao problem u ovoj situaciji je što ovakav objekat zahteva parking za potršače koji dolaze vozilima, kao i promet tovarnih kamiona koji dovoze robu.

Infrastruktura ovog objekta to ne podržava i pretpostavljamo da će kamioni sa robom remetiti trotoarski promet u ulici Momčila Popovića. Kako je promet u ovoj ulici izuzetno frekventan, automobilski i pešački, možemo da očekujemo još veći haos na već preopterećenim ulicama našeg grada. Takođe, treba napomenuti da je na istom mesto autobusko stajališe, koje takođe koriste i linijski taksisti.

A šta će biti sa spomenikom narodnog heroja, generala Živorada Kostića „Moravca“, koji se nalazi ispred zgrade, bolje i da ne pitamo...

Komentara: 0


# dom vojske DIS market
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima