Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Почело рашчишћавање жардињера и споменика испред некадашњег Дома армије

rss

03.09.2020. Алексинац.нет

Жардињере са зеленилом, трава, цвеће, дрвеће, красили су мали парк испред некадашњег Дома армије. Последњих година је тек понекад сређиван и ђубре које се накупљало је ретко било скупљано. А сада ће бити срушен.

Почело рашчишћавање жардињера и споменика испред некадашњег Дома армије

Компанија Дис која је купила плац некадашњег Дома војске у Алексинцу је наставила реновирање и испред зграде рушењем жардињера. Оно што се поставља као проблем у овој ситуацији је што овакав објекат захтева паркинг за потршаче који долазе возилима, као и промет товарних камиона који довозе робу.

Инфраструктура овог објекта то не подржава и претпостављамо да ће камиони са робом реметити тротоарски промет у улици Момчила Поповића. Како је промет у овој улици изузетно фреквентан, аутомобилски и пешачки, можемо да очекујемо још већи хаос на већ преоптерећеним улицама нашег града. Такође, треба напоменути да је на истом место аутобуско стајалише, које такође користе и линијски таксисти.

А шта ће бити са спомеником народног хероја, генерала Живорада Костића „Моравца“, који се налази испред зграде, боље и да не питамо...


# дом војске ДИС маркет
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима