Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opstanak Opšte bolnice u Aleksincu zavisi od postignutih rezultata

rss

11.01.2016. Radio Aleksinac

Iako je nakon poslednje reorganizacije zdravstva Aleksinac dobio i Dom zdravlja i Opštu bolnicu, direktor bolnice Goran Vidić ističe da postoji realna bojazan da u narednom periodu bude smanjen kapacitet rada nekih odeljenja, dok bi druga mogla da budu čak i zatvorena.

Opstanak Opšte bolnice u Aleksincu zavisi od postignutih rezultata

On dodaje da je moguće i da bolnica dobije status stacionara za negu bolesnika, ali će se o svemu ovome odlučivati isključivo na osnovu efikasnosti lekara i ostalih zaposlenih, kao i dijagnostičkih metoda koje se primenjuju.

- Mi treba da radimo što više da do tog trenutka ne dođe, ali sigurno će unutar dve ili tri godine biti novih evaluacija. Država sagledava broj stanovnika, broj usluga, i ako tu nismo konkurentni, imaćemo velike probleme. S druge strane, ako imate rezultate u onome što radite, prepoznaće vas. Sve što smo do sada dobili, dobili smo na osnovu postignutih rezultata, ali to treba prvo opravdati, a onda raditi i više i uvoditi nove metode, nove tehnologije, da bismo mogli da budemo uspešni i da pregovaramo.

Ministarstvo zdravlja vrednuje isključivo rezultate i oni će biti glavni kriterijum prilikom dodele sredstava u budućnosti, zaključuje Vidić.

 

Bolji uslovi za trudnice i porodilje

Tokom proteklih nekoliko godina uprava aleksinačke Opšte bolnice uspela je da, delom iz sopstvenih sredstava, ali i zahvaljujući brojnim donacijama, opremi najsavremenijim aparatima Ginekološko-akušersko odeljenje i na taj način budućim majkama ulije poverenje i omogući im da se porode u svom gradu, a ne u Kliničkom centru u Nišu.

Fond B92 je u akciji „Bitka za bebe“ aleksinačkoj bolnici poklonio inkubator, a zahvaljujući donaciji od 50.000 evra porodilište je dobilo i najsavremeniji ultrazvuk, porođajni sto, ginekološki, kao i reanimacioni sto za bebe i dodatnu opremu. Kupljeni su i kreveti za trudnice i porodilje, a sređena su i kupatila.

- Dosta toga je učinjeno, a činiće se i na dalje. Naša želja je da vratimo mlade majke, da steknu poverenje u aleksinačke lekare. U jednom trenutku je to poverenje malo izostalo, delimično s razlogom, delimično bez razloga, ali mi se trudimo i nadamo se da će se broj žena koje odluče da dođu kod nas da se porode povećati.

Broj porođaja u 2015. ostao je isti kao u 2014. godini, što je u vremenu vladavine bele kuge rezultat kojim moramo biti zadovoljni, kaže direktor Opšte bolnice u Aleksincu Goran Vidić.

Radio Aleksinac

Komentara: 9


# Radio Aleksinac Opšta bolnica Goran Vidić Fond B92
@FondB92 @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+17) (-7)

  Udar 12.01.2016.
  Vasi rezultati do sada su jedna velika 0!Zakazujete preglede za 15-20 dana dotle covek da umre,nehumani uslovi,prljavstina,osoblje nekulturno i drsko.Udariti katanac i lepo da idemo u Nis u bolnicu kao ljudi.

 • (+11) (-5)

  aleksinčanka 12.01.2016.
  Kada bi se pojedini lekari doveli koliko toliko u neki red možda bi i imali neku nadu da preživite... ovako NEEEEEE

 • (+9) (-6)

  uzi 12.01.2016.
  sve pohvale bolnici i domu zdravlja u nisu,na ljubaznosti i brzini zaazivanja pregleda,aleksiniacka bolnica dno dna,katanac na kapiju,osoblje na biro,tamo im je odavno mesto.

 • (+18) (-1)

  Milan 12.01.2016.
  Čovek vam jasno kaže da će u naredno vreme bolnica biti zatvorena. Nije on kriv za to, on je samo mali pion u širem planu uništenja zdravstva koji za svoju uslugu prima naknadu. Umesto da širite mržnju, bolje razmislite šta čeka stanovništvo Aleksinca, kada za svaku uslugu bude išlo za Niš, prvi put ide da zakaže ne za 10-do 15 dana nego za 3 meseca i dalje, pa kad tad odete tad pomere vam za 20 dana. Pravićete bolnicu znate već od čega. Bolje se bunite protiv onih koji vas vode, troše pare i kradu i protiv ovakvih glasnogovornika. Pozz i pamet u glavu.

 • (+14) (-2)

  dikavac 12.01.2016.
  kad budnu zatvorili bolnicu neša radikavac ćene leči takoj što ćeni gasi žarčiki i ćeni baje nad program od naprednu stranku

 • (+7) (-1)

  carica 12.01.2016.
  a sta si ti preduzeo da sprecis zatvaranje bolnice? zaposlio si sestre sa kursom, da ne pricam cije su "miljenice", a mi regularno skolovane sestre cekamo na birou bez ikakve nade ! izbor kadra ti je odlican, najboljie si izabrao samo zavisi u kojoj oblasti, ocigledno se ocekuje da budu nesto drugo , a ne med.sestre !! jedno pricas , a drugo radis!

 • (+16) (-2)

  Alo bre Neso 12.01.2016.
  Alo bre Neso, CEdo i Grujice, jel ste vi doveli ovog direktora da razvije bolnicu ili da je ugasi? Na sta ovo lici da se zatvaraju odelenja u bolnici. Sramota.Najlakse da ga zatvoris al kam ga otvori pa.Uzimajte se u pamet na vreme

 • (+8) (-5)

  Predlagac 12.01.2016.
  Lepo je dr Dragan govorio da je dr Vidic promasaj. Nisam verovala. Sad ispade ce zatvaraju bolnicu. Jel ovo uopste istina ili neka fora.Al gad pogledas mozda i treba da je zatvore pa tamo kao da cuvaju konji a ne ljudi strokavo doktori neljubazni sestre neradnicine nema za kog da se uvatis kad ti zatreba. sve je sramota. ce da bude kraj ovo basa nije dobrop

 • (+2) (-0)

  Miki 20.01.2016.
  ceda i nesa kadrovsku politiku vode! opstanak je zagarantovan, maminu ceru si primio, a studirala kao da metafiziku ucila


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima