Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

„Nišekspres“ vraća cene na nivo pre 1.septembra

rss

07.11.2019. Večernje novosti

Preduzeće “Nišekspres”, koje jedino obavlja putnički prevoz u Svrljigu, Aleksincu, Doljevcu, Ražnju i Gadžinom Hanu, posle pisanja „Novosti“ da koristi svoj monopolistički položaj sniziće cenu karata za učenike i radnike za 30 posto. Stare-nove cene karata važile su do 1.septembra a onda ih je ovaj prevoznik povećao u dva navrata pa je tako mesečna karta od Gadžinog Hana do Niša čak 8 hiljada dinara a udaljenost je samo 15 kilometara.

Foto: arhiva

Na ovaj kompromis „Nišekspres“ je pristao na sastanku u Nišavskom upravnom okrugu gde su prisustvovali predstavnici navedenih lokanih samouprava. Međutim, sniženje je oročeno do kraja januara naredne godine do kada je lokalnim vlastima dat rok da pronađu način da subvencionišu prevoz.

- Trenutno je cena mesečne radničke karte od 6 do 7.000 dinara. Možda sa aspekta tržišne ekonomije ta cena jeste opravdana i realna, ali je standard građana takav da je to njima previše skupo. Lokalna samouprava ima obavezu da obezbedi prevoz za decu iz osnovne škole i mesečno za to izdvajamo milion i 200.000 dinara, a za socijalne slučajeva 400.000 za mesec dana. Iz malih budžeta je nemoguće izdvojiti subvencije za prevoz, navodi je Sanja Stajić, predsednica opštine Merošina.

Novica Tasić, zamenik generalnog direktora „Nišekspresa“ navodi da javni prevoz nije samo cena.

- Visinu cene određuje i broj putnika. Da bi neka linija bila rentabilna mora da imamo i određeni broj putnika“, pojasnio je Tasić.

Prema rečima načelnice Dragane Sotirovski kompromisno rešenje je moguće.

Komentara: 1


# Niš ekspres prevoz
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Anci 08.11.2019.
    Pa i treba da smanje lepo sam ja rekla to vise od 4000din i ne treba da bude. Tako je nisi ekspres i treba da smanjite bravo ali povećajte nam sad i neke polaske nam vratite


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima