Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Настављени су михољски сусрети села

rss

31.08.2022. Никола Митић

Претходне вечери настављени су михољски сусрети села и то у селу Глоговица где је част да се представи и покаже своје умеће  имало културно уметничко друштво БУКОВИК из Мозгова и чланице удружења Супер Жене из Тешице.

Настављени су михољски сусрети села

Програм је био сачињен од игре, песме, народних обичаја, поставке хране и  изложбе рукотворина поменутог удружења које су вредне чланице израдиле.
Синоћњи програм отворили су чланови куда Буковик из Мозгова народним обичајем " Бела недеља у  Горњој Јасеници" и здарвицом Предрага Милетића из поменутог куда.

Млађи дечији ансабл овог куда одиграо је две игре, а припремна група једну игру и то из Лесковачке Мораве. Синоћ је могла да се чује и традиционална песма Славише Првуловића и Љиљане Мијаиловић.

Испред организатора Лидија Ракоњац се обратила и додели захвалнице за учешће на михољским сусретима села као и Маријана Радивојевић заменица председника општине Алексинац.

Организатор михољских сусрета села је Центар за културу и уметност и Општина Алексинац а покровитељ Министарство за бригу о селу.

Текст и фото: Никола Митић


# Глоговица Центар за културу и уметност Супер жена Тешица михољски сусрети села
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима