Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

„Na maturu bez automobila'' - Kampanja o bezbednostu u saobraćaju

rss

20.05.2022. Opština Aleksinac

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Aleksinac, organozovao je danas predavanje na temu „Na maturu bez automobila“ u Tehničkoj školi „Prota Stevan Dimitrijević“.

„Na maturu bez automobila'' - Kampanja o bezbednostu u saobraćaju

S obzirom na to da se bliži vreme održavanja maturskih večeri, Savet je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja realizovao aktivnosti u okviru ove kampanje. 

Aktivnosti koje se realizuju u lokalnim samoupravama podrazumevaju tribinu za mlade čiji je koncept takav da, pored izlaganja predstavnika Agencije za bezbednost saobraćaja i Ministarstva unutrašnja poslova u okviru kojeg se maturantima ukazuje na stanje bezbednosti mladih u saobraćaju i rizicima nebezbednog ponašanja u saobraćaju, maturanti imaju priliku da čuju i ličnu priču osobe koja je preživela saobraćajnu nezgodu usled koje je zadobila teške telesne povrede i trajni invaliditet. 

Osim tribine za maturante u okviru aktivnosti uključena je i vežba sa tzv. „pijanim naočarima“ koja za cilj ima da mladima ukaže na percepciju i negativne uticaje na rasuđivanje u alkoholisanom stanju.


# saobraćaj tribina automobil kampanja bezbednost saobraćaja
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima