Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

„Нa maтуру без аутомобила'' - Кампања о безбедносту у саобраћају

rss

20.05.2022. Општина Алексинац

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, органозовао је данас предавање на тему „На матуру без аутомобила“ у Техничкој школи „Прота Стеван Димитријевић“.

„Нa maтуру без аутомобила'' - Кампања о безбедносту у саобраћају

С обзиром на то да се ближи време одржавања матурских вечери, Савет је у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја реализовао активности у оквиру ове кампање. 

Активности које се реализују у локалним самоуправама подразумевају трибину за младе чији је концепт такав да, поред излагања представника Агенције за безбедност саобраћаја и Министарства унутрашња послова у оквиру којег се матурантима указује на стање безбедности младих у саобраћају и ризицима небезбедног понашања у саобраћају, матуранти имају прилику да чују и личну причу особе која је преживела саобраћајну незгоду услед које је задобила тешке телесне повреде и трајни инвалидитет. 

Осим трибине за матуранте у оквиру активности укључена је и вежба са тзв. „пијаним наочарима“ која за циљ има да младима укаже на перцепцију и негативне утицаје на расуђивање у алкохолисаном стању.


# саобраћај трибина аутомобил кампања безбедност саобраћаја
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима