Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kupili pokvaren Hyundai, ili se usput pokvario?

rss

26.12.2015. D. Ostojić

Da li su Domu učenika Mladost prodali pokvaren auto kao nov, ili se on nakon deset pređenih kilometara pregrejao iz čista mira, za sada ne možemo sa sigurnošću tvrditi.

Kupili pokvaren Hyundai, ili se usput pokvario?

Ono što je tačno jeste da je Dom učenika Mladost uredno sproveo nabavku, platio 10.000 evra, a da je za taj novac dobio auto koji je na samom početku rada pokazao neispravnost.

Tim povodom smo kontaktirali Dejana Milinovića Direktora Doma Mladost u Aleksincu, kao i predstavnike prodajne mreže Hyundai-a u Srbiji.

Odgovore prenosimo u originalu, kako bi izbegli svaku vrstu optužbi da smo odgovore zlonamerno tumačili.

Odgovor Dejana Milinovića

U vezi Vašeg novinarskog istraživanja i pitanja koje ste nam postavili u vezi nabavke novog vozila a u cilju objektivnog informisanja javnosti izjavljujemo sledeće:

U skladu sa Razvojnim planom Doma učenika srednjih škola ''Mladost''-Aleksinac za 2014.-2018.god. i Godišnjim planom rada za 2015.god. a prema Zakonu o javnim nabavkama sprovedena je procedura nabavke novog vozila ''HYUNDAI I30''.

U vezi sa prethodnim, zaključen je Ugovor sa dobavljačem ''Ideal auto'' d.o.o. sa sedištem u Nišu.

Mešovita komisija predstavnika Doma i dobavljača je vizuelnom proverom a na osnovu Zapisnika o tehničkoj ispravnosti vozila potpisala prijem vozila i vozilo je preuzeto 01.12.2015.god.

Dana 02.12.2015.god., prilikom vožnje vozila, primećeno je da motor, pod većim opterećenjem, neispravno radi.Dogovorili smo se sa dobavljačem da se vozilo odmah, uz pismenu reklamaciju, vrati dobavljaču na ispitivanje i dalji postupak u skladu sa ugovorom i drugim zakonima koji koji regulišu ovu oblast. Do današnjeg dana vozilo se nalazi u ovlašćenom servisu ''Hyundai''-a u Nišu.

Nikakvih troškova u vezi sa tim nismo imali niti ćemo imati. Vozilo je u garanciji 5 godini. Takođe, isključene su bilo kakve popravke postojećeg motora vozila.

Odgovor Olega Grdinića direktora prodaje Hyundai-a

Poštovani gospodine Ostojiću,

Hvala Vam za iskazanoj zainteresovanosti i inicijativi u cilju zaštite prava kupca vozila.

U potpunosti smo svesni razloga ove zabrinutosti, kao i Vaše želje da zaštitite interese javne ustanove Doma učenika srednjih škola “Mladost” iz Aleksinca.

Naše načelo je da je zadovoljan kupac je osnovni preduslov i cilj uspešnog poslovanja.

Dozvolite da Vam pružimo nekoliko informacija koje će, nadamo se, otkloniti svaku sumnju i dati odgovore na nepouzdane informacije kojima raspolažete.

Kao što Vam je poznato, procedure proizvodnje vozila u auto industriji prodrazumevaju niz testova koje obavlja sam proizvođač, kao i kontrolne preglede koje obavlja regionalni zastupnik i diler pre isporuke novog vozila.
Time, kao i uvidom u prateću dokumentaciju, sa sigurnošću možemo potvrditi da na vozilu nisu bile uočene ikakve neispravnosti pre isporuke.

Dakle, kvar na vozilu se desio nakon preuzimanja vozila.

Priroda kvara je takva da ga nije bilo moguće unapred predvideti.

Vaša pitanja koja ste postavili na osnovu informacija kojima raspolažete, potvrđuju ove činjenice, obzirom da ste konstatovali da se kvar desio na putu, a ne prilikom ili pre preuzimanja.

Serviser, odnosno ovlašćeni diler za region Niša i okoline, “Ideal Auto”, Niš, je vozilo primio u servis sa primedbom na loš rad motora.

Uz saglasnost korisnika i vlasnika vozila je izvršena dijagnostika kvara.

Ustanovljen je problem na katalizatoru motora, koji nije uzrokovan greškom korisnika vozila, čime su se stekli uslovi zamene sklopa o trošku garancije.

U skladu sa procedurama proizvođača, izvršenom defektažom kvara, uslovima garancije i zakonima Republike Srbije, odobrena je zamena sklopa o trošku garancije, bez troškova na teret vlasnika, o čemu je vlasnik vozila obavešten i sa čime je saglasan.

Dodatno, period trajanja garancije je produžen za period u kojem je vozilo provelo u servisu, prema Zakonu o obligacionim odnosima Republike Srbije.

Sa svim navedenim je upoznat korisnik vlasnik vozila, Dom učenika srednjih škola “Mladost”, Aleksinac, kao i njegov zakonski predstavnik, direktor g. Dejan Milinović.

Dozvolite nam da još jednom istaknemo važnost pružanja objektivnih i proverenih informacija u cilju zaštite slike brenda, kao svih kompanija koje se nalaze u sklopu ovlašćene dilerske mreže brenda Hiundai za područje Republike Srbije.

Nadamo se da smo ovim odgovorom pružili dovoljno informacija povodom ovog predmeta.

U slučaju da Vam je potrebna još neka informacija, stojimo Vam na raspolaganju.

 


# automobil Dejan Milinović Mladost dom
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima