Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Adaptacija i rekonstrukcija Internata

rss

01.03.2016. Tekst i foto Dušan Stevanović

Po svemu sudeći zgrada koja je napravljena 1935 godine, u kojoj se, danas, nalazi Dom učenika srednjih škola Mladost, poznatiji kao Internat, počeće sa adaptacijom i rekonstrukcijom.

Dejan Milinović, Foto Dušan Stevanović

Rekonstrukcija će se izvršiti u potkrovlju, gde će biti izgrađeno 12 spavaona, sa 24 kreveta i novim sanitarnim čvorom.

Vrednost investicije je 30 miliona dinara, a sredstva se očekuju od Ministarstva prosvete u iznosu od 27 miliona, dok će Dom učenika Mladost obezbediti 3 miliona dinara. Planira se da se ovi radovi izvedu u 2 do 3 etape.

Za sada radimo na izradi projektne dokumentacije, kako bi uradili idejni projekat. Vrednost ovih radova je 450.000 dinara – rekao nam je direktor Dejan Milinović.

Foto Dušan StevanovićOd tekućih poslova za ovu godinu, predstoji rekonstrukcija spoljne ograde, kako bi se sprečio ulaz pasa lutalica i tako popravila bezbednost dece, kao i krečenje kompletnog Doma.

S obzirom da se u Domu Mladost vodi računa o svakom dinaru, radove će izvoditi zaposleni radnici.

Foto Dušan StevanovićTakvom racionalizacijom sredstava, rukovodstvo Internata u Aleksincu, uštedelo je 1.300.000 dinara i ta sredstva vratilo u budžet Republike Srbije.

U Domu učenika, pored svakodnevnih nastavnih aktivnosti, učenici se spremaju za Domijadu iz oblasti kulture, koja će se održati u Zaječaru, zadnje nedelje marta, gde će se predstaviti dramskim prikazom, folklorom i prezentacijom učeničkih radova.

Foto Dušan Stevanović

Početkom aprila, takmičiće se i na sportskoj Domijadi koja će biti održana u Leskovcu.

Komentara: 5


# budžet Dejan Milinović internat Mladost dom Dušan Stevanović rekonstrukcija adaptacija
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+2) (-25)

  Goca 02.03.2016.
  Ovo je primer vrednog i ambicionog direktora. Svi treba da ga podrzimo u ostvarenju ove ideje. Svako dobro i uspeh mu zelimo.

 • (+12) (-0)

  aleksinčanka 03.03.2016.
  Gradimo škole ,internate a dece sve manje. Zašto? Neko pokazuje da je dobar direktor u ovo vreme i na ovaj način.ČUdno, ako se nije pokazao do sada pogami ne treba i sada...

 • (+1) (-10)

  Gorica 03.03.2016.
  Pozdrav Dejanu od porodice Jankovic!

 • (+12) (-1)

  tipičan SNS-SPS kadar 03.03.2016.
  Ovaj beše osuđivan za zloupotrebu položaja kao rukovodilac. Sad ga ova SNS-SPS bratija rehabilitovala pa ponovo rukovodilac. Naravno i dalje je "uspešan".

 • (+1) (-0)

  Goca 07.03.2016.
  Zasto pisete komentare o ljudima koje ne poznajete.Zavist ostavite po strani, jer svako ko je radio sa Dejanom moze samo da ga pohvali. To je covek koji razume sve i svaku situaciju. Samo da mu pozelimo da sa uspehom zavrsi zapoceti posao.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima