Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Купили покварен Hyundai, или се успут покварио?

rss

26.12.2015. Д. Остојић

Да ли су Дому ученика Младост продали покварен ауто као нов, или се он након десет пређених километара прегрејао из чиста мира, за сада не можемо са сигурношћу тврдити.

Купили покварен Hyundai, или се успут покварио?

Оно што је тачно јесте да је Дом ученика Младост уредно спровео набавку, платио 10.000 евра, а да је за тај новац добио ауто који је на самом почетку рада показао неисправност.

Тим поводом смо контактирали Дејана Милиновића Директора Дома Младост у Алексинцу, као и представнике продајне мреже Hyundai-а у Србији.

Одговоре преносимо у оригиналу, како би избегли сваку врсту оптужби да смо одговоре злонамерно тумачили.

Одговор Дејана Милиновића

У вези Вашег новинарског истраживања и питања које сте нам поставили у вези набавке новог возила а у циљу објективног информисања јавности изјављујемо следеће:

У складу са Развојним планом Дома ученика средњих школа ''Младост''-Алексинац за 2014.-2018.год. и Годишњим планом рада за 2015.год. а према Закону о јавним набавкама спроведена је процедура набавке новог возила ''HYUNDAI I30''.

У вези са претходним, закључен је Уговор са добављачем ''Ideal auto'' d.o.o. са седиштем у Нишу.

Мешовита комисија представника Дома и добављача је визуелном провером а на основу Записника о техничкој исправности возила потписала пријем возила и возило је преузето 01.12.2015.год.

Дана 02.12.2015.год., приликом вожње возила, примећено је да мотор, под већим оптерећењем, неисправно ради.Договорили смо се са добављачем да се возило одмах, уз писмену рекламацију, врати добављачу на испитивање и даљи поступак у складу са уговором и другим законима који који регулишу ову област. До данашњег дана возило се налази у овлашћеном сервису ''Hyundai''-a у Нишу.

Никаквих трошкова у вези са тим нисмо имали нити ћемо имати. Возило је у гаранцији 5 години. Такође, искључене су било какве поправке постојећег мотора возила.

Одговор Олега Грдинића директора продаје Hyundai

Поштовани господине Остојићу,

Хвала Вам за исказаној заинтересованости и иницијативи у циљу заштите права купца возила.

У потпуности смо свесни разлога ове забринутости, као и Ваше жеље да заштитите интересе јавне установе Дома ученика средњих школа “Младост” из Алексинца.

Наше начело је да је задовољан купац је основни предуслов и циљ успешног пословања.

Дозволите да Вам пружимо неколико информација које ће, надамо се, отклонити сваку сумњу и дати одговоре на непоуздане информације којима располажете.

Као што Вам је познато, процедуре производње возила у ауто индустрији продразумевају низ тестова које обавља сам произвођач, као и контролне прегледе које обавља регионални заступник и дилер пре испоруке новог возила.
Тиме, као и увидом у пратећу документацију, са сигурношћу можемо потврдити да на возилу нису биле уочене икакве неисправности пре испоруке.

Дакле, квар на возилу се десио након преузимања возила.

Природа квара је таква да га није било могуће унапред предвидети.

Ваша питања која сте поставили на основу информација којима располажете, потврђују ове чињенице, обзиром да сте констатовали да се квар десио на путу, а не приликом или пре преузимања.

Сервисер, односно овлашћени дилер за регион Ниша и околине, “Идеал Ауто”, Ниш, је возило примио у сервис са примедбом на лош рад мотора.

Уз сагласност корисника и власника возила је извршена дијагностика квара.

Установљен је проблем на катализатору мотора, који није узрокован грешком корисника возила, чиме су се стекли услови замене склопа о трошку гаранције.

У складу са процедурама произвођача, извршеном дефектажом квара, условима гаранције и законима Републике Србије, одобрена је замена склопа о трошку гаранције, без трошкова на терет власника, о чему је власник возила обавештен и са чиме је сагласан.

Додатно, период трајања гаранције је продужен за период у којем је возило провело у сервису, према Закону о облигационим односима Републике Србије.

Са свим наведеним је упознат корисник власник возила, Дом ученика средњих школа “Младост”, Алексинац, као и његов законски представник, директор г. Дејан Милиновић.

Дозволите нам да још једном истакнемо важност пружања објективних и проверених информација у циљу заштите слике бренда, као свих компанија које се налазе у склопу овлашћене дилерске мреже бренда Хиундаи за подручје Републике Србије.

Надамо се да смо овим одговором пружили довољно информација поводом овог предмета.

У случају да Вам је потребна још нека информација, стојимо Вам на располагању.

 


# аутомобил Дејан Милиновић Младост дом
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима