Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Krizni štab: Ugostiteljski objekti mogu da rade do ponoći, trafike 24 sata

rss

01.06.2021. Južne vesti

Na sednici članovi Republičkog kriznog štaba su odlučili da ublaže mere, pa će tako od danas ugostiteljski objekti u otvorenom i zatvorenom prostoru moći da rade do ponoći svakog dana, a trafikama će biti dozvoljen rad bez ograničenja, rekla je nakon sednice ministarka i članica Štaba Darija Kisić Tepavčević. Takođe, naučni i poslovni kongresi će, prema njenim rečima, moći da okupe u zatvorenom prostoru 200 ljudi.

Krizni štab: Ugostiteljski objekti mogu da rade do ponoći, trafike 24 sata

Odluka Štaba je da se radno vreme ugostiteljskih objekata produži za još dva sata, a Kisić Tepavčević je navela i da poslednje bioskopske projekcije mogu da počnu u 23 sata, te da do tog vremena mogu da rade i njihove blagajne.

Trafike i kiosci moće će da rade 00-24 sata, a nakon sednice je dodala i da su mere ublažene za naučne i poslovne kongrese. Tako će u zatvorenom prostoru moći da bude maksimalno 200 ljudi, dok je ranije bilo 100 osoba.

Dodala je i da se ukida besplatan PCR test za naše građane koji putuju u Nemačku i podsetila na to da će svi koji se prijave na portal eUprave večeras od ponoći ostvariti pravo na 3.000 dinara, pod uslovom da su vakcinu primili do 31. maja.

Izvor


# krizni štab
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima