Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Krizni štab odlučio da mere protiv korone ostaju na snazi

rss

24.03.2021. Južne vesti

Nema popuštanja aktuelnih mera, koje znače zabranu rada tržnih centara i ugostitelja, odlučio je Krizni štab, jer je njihova procena da epidemiološka situacija to trenutno ne dozvoljava. Najavljeno je da će, pod određenim uslovima, đaci moći da idu u školu kako bi ih ocenjivali, a planirano je i da vakcinisani građani mogu da uđu u Srbiju bez testa i karantina.

Foto: arhiva

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je saopštio nakon sednice da nije moguće da aktuelne mere protiv širenja korone budu ublažene, iako jesu dale rezultate, da ne dođe do ogromnog rasta broja novozaraženih.

Međutim, to nije dovoljno za otvaranje ugostiteljskih objekata, pa ni bašti, a ostaće zatvoreni i tržni centri.

Potrebno je da se svi maksimalno pridržavamo postojećih mera i da se svi vakcinišemo jer nas jedino vakcine dugoročno mogu izvući iz epidemije - kaže Gojković.

Rekao je da su na sednici Kriznog štaba razmatrali zahtev Ministarstva prosvete da uz sve mere opreza đaci odgovaraju u prostorijama škole. Najavio je da će to škole organizovati zajedno sa lokalnim samoupravama, tako da ocenjivanje bude u manjim grupama, uz poštovanje protivepidemijskih mera.

U toku dana će uredba Vlade, kako je rekao, definisati i ulazak u Srbiju - trebalo bi da onima koji su potpuno vakcinisani Sinofarm, Fajzer i Sputnjik vakcinom, kao i onim koji su primili jednu dozu vakcine AstraZeneka, bude omogućeno da uđu u zemlju bez negativnog PCR testa ili karantina, kako je trenutno pravilo.

Izvor

Komentara: 0


# ugostiteljstvo koronavirus krizni štab
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima