Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kad kuća nije tesna...

rss

08.01.2015. Dragana Sotirovski, RTS

Praznici su prilika da se članovi porodice okupe i da deca obiđu roditelje. Porodice sa više od petoro dece su retkost, a kada ih je osmoro, koliko ih ima porodica Milošević iz okoline Aleksinca, onda je to kažu pravo bogatstvo.

Kad kuća nije tesna...

Porodicu Milošević upoznali smo pre sedam godina kada je u velikoj akciji RTS pomogao da dobiju siguran krov nad glavom. Danas je, kažu, u njihovom domu sasvim drugačije. Za desetoro Miloševića prazničnu trpezu obično priprema mama Danijela sa četiri kćeri.

Mala Aleksandra kaže da voli da pomaže mami da kuva, pere i čisti, a Jasmina ističe da voli sve da radi, a najviše da postavi i da servira, ali da ipak ne voli da kuva.

Posla ima svakodnevno, jer mašina za veš radi četiri puta dnevno. Vremena treba i da se za desetoro ukućana pripremi ručak, umese dva velika hleba, da se počisti i da sedmoro đaka, iako je raspust, završi školske obaveze.

"Nekada ne stignem da im pomognem oko domaćeg zadatka, jer imam jednog prvaka, jednog koji je drugi razred i malu koja je u zabavištu, pa i oni donose knjige da se kući radi, ali tu su Nikola, Jasmina i Nenad pa priskoče u pomoć", priča mama Danijela Milošević.

Miloševići su do pre šest godina živeli u teškim uslovima. Posle naše priče, od države su dobili seosko domaćinstvo i nešto zemlje. A dobri ljudi su pomogli kupovinom kućnih aparata.

"Promenilo se dosta toga. Živimo mnogo bolje, krenuli smo sa poljoprivredom. Deca se školuju i ja sam prezadovoljan i presrećan čovek", kaže Ljubomir Milošević.

I ne žale se jer, kažu, od poljoprivrede može da se živi. Uzeli su i zemlju u zakup, čuvaju svinje, a kreditom su podigli novu štalu. Najstariji Nikola, koji ima dvadeset godina, najviše pomaže ocu.

"Želja mi je da kupim kravu ili junicu, a možda i tele pa da ga čuvam od malena", kaže Nikola.

Na pitanje da li idu zajedno kompjuter i svinje i krave, Nikola kaže da idu jer na internetu ima sve – i za krave i za štalu.

Nađu ova deca vremena i za računar, fudbal, izlaske, ali su, kažu, od malena naučili da rade. Zato se i najmlađa, šestogodišnja, Anastasija pohvalila da će majci na proleće pomagati da zasade cveće.

video...

Komentara: 1


# Donji Adrovac RTS Ljubomir Milošević Danijela Milošević
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+5) (-0)

    ivanka 11.01.2015.
    Za sreću je potrebno tako malo.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima