Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Кад кућа није тесна...

rss

08.01.2015. Драгана Сотировски, РТС

Празници су прилика да се чланови породице окупе и да деца обиђу родитеље. Породице са више од петоро деце су реткост, а када их је осморо, колико их има породица Милошевић из околине Алексинца, онда је то кажу право богатство.

Кад кућа није тесна...

Породицу Милошевић упознали смо пре седам година када је у великој акцији РТС помогао да добију сигуран кров над главом. Данас је, кажу, у њиховом дому сасвим другачије. За десеторо Милошевића празничну трпезу обично припрема мама Данијела са четири кћери.

Мала Александра каже да воли да помаже мами да кува, пере и чисти, а Јасмина истиче да воли све да ради, а највише да постави и да сервира, али да ипак не воли да кува.

Посла има свакодневно, јер машина за веш ради четири пута дневно. Времена треба и да се за десеторо укућана припреми ручак, умесе два велика хлеба, да се почисти и да седморо ђака, иако је распуст, заврши школске обавезе.

"Некада не стигнем да им помогнем око домаћег задатка, јер имам једног првака, једног који је други разред и малу која је у забавишту, па и они доносе књиге да се кући ради, али ту су Никола, Јасмина и Ненад па прискоче у помоћ", прича мама Данијела Милошевић.

Милошевићи су до пре шест година живели у тешким условима. После наше приче, од државе су добили сеоско домаћинство и нешто земље. А добри људи су помогли куповином кућних апарата.

"Променило се доста тога. Живимо много боље, кренули смо са пољопривредом. Деца се школују и ја сам презадовољан и пресрећан човек", каже Љубомир Милошевић.

И не жале се јер, кажу, од пољопривреде може да се живи. Узели су и земљу у закуп, чувају свиње, а кредитом су подигли нову шталу. Најстарији Никола, који има двадесет година, највише помаже оцу.

"Жеља ми је да купим краву или јуницу, а можда и теле па да га чувам од малена", каже Никола.

На питање да ли иду заједно компјутер и свиње и краве, Никола каже да иду јер на интернету има све – и за краве и за шталу.

Нађу ова деца времена и за рачунар, фудбал, изласке, али су, кажу, од малена научили да раде. Зато се и најмлађа, шестогодишња, Анастасија похвалила да ће мајци на пролеће помагати да засаде цвеће.


# Доњи Адровац РТС Љубомир Милошевић Данијела Милошевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима