Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Гимназијалци из Алексинца државни прваци из физике и руског језика

rss

25.06.2021. Дејан Тасић, РТС

Гимназија у Алексинцу, ову годину завршава са изузетним резултатима - ученици те школе су државни прваци из физике и руског језика.

Гимназијалци из Алексинца државни прваци из физике и руског језика

На државном првенству из физике ученик гимназије у Алексинцу Никола Стамболић освојио је прво место, a Катарина Стојадиновић треће.

"Било је доста такмичења. Само из физике - општинско, регионално и државно, а исто толико и из математике. Tакмичења су тешка", рекао је Никола Стамболић, државни првак из физике.

Катарина Стојадиновић каже да је срећна што је освојила треће место на државном такмичењу из физике, јер воли да се такмичи и да ради задатке.

"Мене то некако баш испуњава", наводи ова гимназијалка.

Професор физике у "Алексиначкој гимназији" Славољуб Радуловић наводи да је рад ђака најважнији.

"Ту сам да их координирам, да им помогнем, да им укажем на обавезе које треба да испуне и да им предочим шта је то што ће да их очекује на такмичењу", истиче Радуловић.

Ова гимназија прва у Србији добила је двојезично руско-српско одељење. Због тога су и њени ђаци, међу најбољима на такмичењима из руског језика.

Победник Олимпијаде из руског језика Милан Цакић истиче да "нико не може да постигне велике резултате ако не воли оно чиме се бави".

Добитник трећег степена Јован Недељковић каже да "до резултата није тешко стићи, уз подршку стручног колектива и билингвалне наставе која се одвија у њиховој школи".

Ове године призања су стигла и из математике и енглеског језика.

Директора школа Данијела Вељковић каже да награде потврђују да је "Алексиначка гимназија" храм образовања у њиховој општини, са историјом дугом 156 година.

"Иза тог успеха стоји огроман рад и ентузијазам наших професора и наставника", каже Данијела Вељковић.

Гимназија у Алексинцу једна је од прве четири у Србији и из ње је до сада изашло седам академика.

Дејан Тасић, РТС


# Данијела Вељковић образовање Алексиначка гимназија РТС Славољуб Радуловић Јован Недељковић Катарина Стојадиновић Никола Стамболић Милан Цакић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима