Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dok Krizni štab traži dosledno sprovođenje mera, u Aleksincu predlažu duže radno vreme kafića

rss

23.10.2020. Južne vesti

Dok su iz Kriznog štaba Vlade danas poručili da su zabrinuti zbog trenutne epidemiološke situacije koja se pogoršava i traže da se mere dosledno sprovode, u isto vreme su u Aleksincu i pored zabrane rada ugostiteljskim objektima posle 23 sata većnici usvojili predlog da se produži radno vreme kafića, vikendom i za dva sata. Iako odluka još nije konačna, nejasno je otkud ovakav predlog i pored povećanja broja obolelih od korone.

Foto: arhiva

Zbog više od 500 novozaraženih koronom u jednom danu, što se zvanično u Srbiji desilo prvi put od početka epidemije, danas je održana hitna sednica Kriznog štaba. Ipak, nije bilo pooštravanja mera, već je naloženo da se one koje su več donete strogo kontrolišu i rigorozno sprovode.

Imunolog Srđa Janković je objasnio da je cilj da se više ne toleriše njihovo kršenje i da se time spreči da se situacija dalje pogoršava.

Radi se na pravnom okviru koji bi omogućio da se sankcionišu oni koji krše mere.

Krizni štab je zabrinut zbog trenutne epidemijske situacije jer se ona pogoršava, ali možemo još mnogo toga da uradimo i dosta toga zavisi od nas - poručio je.

Na građane je apelovao da se pridržavaju mera, a nadležnima poručio da kontrolišu njihovo poštovanje.

Međutim, i pored mere Kriznog štaba koja zabranjuje rad ugostiteljskim objektima posle 23 sata, u Aleksincu je predloženo duže radno vreme kafića.

Dok je zasedao Krizni štab, održana je i sednica Opštinskog veća u Aleksincu. Kako su posle sednice objavili na zvaničnoj Fejsbuk stranici - utvrđen je Nacrt odluke o utvrđivanju radnog vremena trgovinskih, zanatskih i ugostiteljskih objekata na teritoriji Opštine Aleksinac.

Prema kojoj ugostiteljski objekti radnim danima mogu biti otvoreni od 7 do ponoći, odnosno vikendom od 7: do 1 izjutra, dok objekti koji se nalaze u kolektivnoj stambenoj zgradi od 6 do 23 časova, odnosno u danima vikenda od 7 do ponoći - naveli su nakon sednice.

Epidemiolog Branislav Tiodorović je potvrdio da zabrana rada ugostiteljskih objekata posle 23 sata važi za sve u Srbiji.

Iako odluka aleksinačkih većnika nije stupila na snagu, jer tek treba da je usvoje odbornici, nejasno je otkud ovakav predlog i pored pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji. Objašnjenja za sada nema, jer se predsednik Opštine Dalibor Radičević nije javio novinarima i odgovorio na poruke.

Takođe vredi napomenuti da se u ugostiteljskim objektima i dalje održavaju slavlja koja okupljaju više od 30 osoba koliko je dozvoljeno novim merama.

Izvor

Komentara: 0


# Dalibor Radičević štab za vanredne situacije Branislav Tiodorović
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima