Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Док Кризни штаб тражи доследно спровођење мера, у Алексинцу предлажу дуже радно време кафића

rss

23.10.2020. Јужне вести

Док су из Кризног штаба Владе данас поручили да су забринути због тренутне епидемиолошке ситуације која се погоршава и траже да се мере доследно спроводе, у исто време су у Алексинцу и поред забране рада угоститељским објектима после 23 сата већници усвојили предлог да се продужи радно време кафића, викендом и за два сата. Иако одлука још није коначна, нејасно је откуд овакав предлог и поред повећања броја оболелих од короне.

Фото: архива

Због више од 500 новозаражених короном у једном дану, што се званично у Србији десило први пут од почетка епидемије, данас је одржана хитна седница Кризног штаба. Ипак, није било пооштравања мера, већ је наложено да се оне које су веч донете строго контролишу и ригорозно спроводе.

Имунолог Срђа Јанковић је објаснио да је циљ да се више не толерише њихово кршење и да се тиме спречи да се ситуација даље погоршава.

Ради се на правном оквиру који би омогућио да се санкционишу они који крше мере.

Кризни штаб је забринут због тренутне епидемијске ситуације јер се она погоршава, али можемо још много тога да урадимо и доста тога зависи од нас - поручио је.

На грађане је апеловао да се придржавају мера, а надлежнима поручио да контролишу њихово поштовање.

Међутим, и поред мере Кризног штаба која забрањује рад угоститељским објектима после 23 сата, у Алексинцу је предложено дуже радно време кафића.

Док је заседао Кризни штаб, одржана је и седница Општинског већа у Алексинцу. Како су после седнице објавили на званичној Фејсбук страници - утврђен је Нацрт одлуке о утврђивању радног времена трговинских, занатских и угоститељских објеката на територији Општине Алексинац.

Према којој угоститељски објекти радним данима могу бити отворени од 7 до поноћи, односно викендом од 7: до 1 изјутра, док објекти који се налазе у колективној стамбеној згради од 6 до 23 часова, односно у данима викенда од 7 до поноћи - навели су након седнице.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић је потврдио да забрана рада угоститељских објеката после 23 сата важи за све у Србији.

Иако одлука алексиначких већника није ступила на снагу, јер тек треба да је усвоје одборници, нејасно је откуд овакав предлог и поред погоршања епидемиолошке ситуације у Србији. Објашњења за сада нема, јер се председник Општине Далибор Радичевић није јавио новинарима и одговорио на поруке.

Такође вреди напоменути да се у угоститељским објектима и даље одржавају славља која окупљају више од 30 особа колико је дозвољено новим мерама.

Извор


# председник општине Далибор Радичевић штаб за ванредне ситуације Бранислав Тиодоровић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима