Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Danas zatvoreni kafići i tržni centri

rss

22.03.2021. N1

Vlada Srbije odlučila je da danas ostanu zatvoreni ugostiteljski objekti i tržni centri, dok uslužne delatnosti, prehrambene prodavnice, bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke mogu da rade uz poštovanje strogih epidemioloških mera.

Foto: arhiva

Bioskopi, pozorišta, biblioteke i druge ustanove kulture, frizerski saloni i ostale uslužne delatnosti moraju obezbediti minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu, a fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično 16 kvadratnih metara.

„Ovo znači da ukoliko prodavnica ili na primer frizerski salon ima 90 kvadratnih metara, unutar tog objekta može boraviti istovremeno najviše deset osoba… Unutar fitnes centra od 160 kvadratnih metara ne sme boraviti više od deset osoba“, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Vlada Srbije najavila je da će danas biti pojačan inspekcijski nadžor poštovanja novih mera, kao i postojanja kovid-redara u objektu.

Ugostiteljskim objektima je dozvoljena šalterska prodaja hrane i pića, kao i dostava 24 sata dnevno, a hotelski restorani i kafei mogu usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom do 21 sat.

Vakcinacija protiv zarazne bolesti kovid-19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima, a danas počinje kampanja vakcinacije studenata.

Izvor


# Vlada Republike Srbije koronavirus
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima