Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Данас затворени кафићи и тржни центри

rss

22.03.2021. Н1

Влада Србије одлучила је да данас остану затворени угоститељски објекти и тржни центри, док услужне делатности, прехрамбене продавнице, биоскопи, позоришта, галерије и библиотеке могу да раде уз поштовање строгих епидемиолошких мера.

Фото: архива

Биоскопи, позоришта, библиотеке и друге установе културе, фризерски салони и остале услужне делатности морају обезбедити минимум девет квадратних метара по особи или посетиоцу, а фитнес клубови, спа центри, теретане и слично 16 квадратних метара.

„Ово значи да уколико продавница или на пример фризерски салон има 90 квадратних метара, унутар тог објекта може боравити истовремено највише десет особа… Унутар фитнес центра од 160 квадратних метара не сме боравити више од десет особа“, наведено је у саопштењу Владе Србије.

Влада Србије најавила је да ће данас бити појачан инспекцијски наџор поштовања нових мера, као и постојања ковид-редара у објекту.

Угоститељским објектима је дозвољена шалтерска продаја хране и пића, као и достава 24 сата дневно, а хотелски ресторани и кафеи могу услуживати само и искључиво госте хотела са пријављеним боравком до 21 сат.

Вакцинација против заразне болести ковид-19 одвијаће се без прекида по унапред утврђеном плану и у наредним данима, а данас почиње кампања вакцинације студената.

Извор


# Влада Републике Србије коронавирус
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима