Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дан руске културе у Алексинцу

rss

22.12.2017. Текст и фото: Божа Марковић - Несврћанин

Јуче је у великој сали Центра за културу и уметност у Алексинцу одржан Дан руске културе.

Дан руске културе у Алексинцу

Програм су припремили ученици и професори основних школа Житковац, Трњане, Суботинац, Катун, Лоћика и Алексиначке гимназије, а на руском језику су програм водили врло успешно ученици Алексиначке гимназије.

Програм је био разноврстан и чиниле су га песме, игре и прикази на руском, стихови познатих руских песника, уз музичку пратњу на клавиру, хармоници и уз пројекцију са биоскопског платна.

Било је запажених наступа у свим деловима програма. Неправедно би било истицати појединце, али треба рећи да су неки учесници програма пленили добрим, сигурним наступом, квалитетом извођења песама, музицирања, игром и хорским наступом, што су публика и гости из Руске Феферације препознали и наградили великим аплаузима. Чуле су се добро познате и незаобилазне руске мелодије "Подмосковске вечери" и "Каћуша", којом је програм завршен.

Присутне је у име домаћина поздравила директор ЦКУ Алексинац Маја Радоман Цветићанин.

Као гости програма били су представници Гимназије "Светозар Марковић" из Ниша и студенти са департмана за руски језик са Филозофског факултета из Ниша.

У холу ЦКУ била је изложба са поставкама великих градова, руских значајних личности и руске културе.

Поред поменутих овој лепој представи присуствовали су грађани, професори руског језика из Ниша из поменутих институција, представници руских организација из Ниша, Руског хуманитарног центра за брзе интервенције у ванредним приликама, као и представници Странке Руса Србије из Алексинца и недавно регистровсног Друштва српско-руског пријатељства "Пуковник Рајевски" из Житковца.


# Житковац Божа Марковић - Несврћанин Центар за културу и уметност Русија изложба Лоћика Маја Радоман Цветићанин Клуб Српско Руског пријатељства Руси руски језик Странка Руса Србије
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима