Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Četiri opštine Nišavskog okruga dobile sredstva za sufinansiranje mera populacione politike

rss

04.03.2020. Južna Srbija Info

Četiri lokalne samouprave Nišavskog okruga dobile su bespovratna sredstva za unapređenje mera pronatalitetne politike, danas su u Palati "Srbija" sa ministarkom prof. dr Slavicom Đukić Dejanović potpisale ugovore o dodeli sredstava

Četiri opštine Nišavskog okruga dobile sredstva za sufinansiranje mera populacione politike

Četiri lokalne samouprave Nišavskog okruga, koje su aplicirale kod Ministarstva za populacionu politiku i demografiju, dobile su bespovratna sredstva za unapređenje mera pronatalitetne politike. Tim povodom su u  Palati "Srbija" sa ministarkom prof. dr Slavicom Đukić Dejanović potpisani ugovori o dodeli sredstava. Svečanosti potpisivanja i uručenja ugovora prisustvovala je načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski.

Aleksincu je za dva  kombi vozila, jedno za za Biblioteku, a drugo za Predškolsku ustanovu, Republika odobrila sredstva u iznosu 7.968.600 dinara a ukupna vrednost projekta je 10.485.000 dinara.

Ministarka Đukić Dejanović rekla je da je u 2019. godini rođena 341 beba više u odnosu na prethodnu godinu, a u januaru 2020. godine rođeno je 245 beba više nego u istom mesecu 2019. godine što svedoči da pronatalitetne mere politike Republike Srbije daju rezultate.

Republika je za sufinansiranje mera populacione politike  za 2020. godinu obezbedila 650 miliona dinara  a  sredstva je dobilo 88 lokalnih samouprava, čiji su projekti prihvaćeni na Javnom pozivu Ministarstva.

Južna Srbija Info

Komentara: 0


# Čedomir Rakić Beograd Slavica Đukić-Dejanović Lane PU Vuk Karadžić biblioteka Dragana Sotirovski populaciona politika
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima