Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Четири општине Нишавског округа добиле средства за суфинансирање мера популационе политике

rss

04.03.2020. Јужна Србија Инфо

Четири локалне самоуправе Нишавског округа добиле су бесповратна средства за унапређење мера пронаталитетне политике, данас су у Палати "Србија" са министарком проф. др Славицом Ђукић Дејановић потписале уговоре о додели средстава

Четири општине Нишавског округа добиле средства за суфинансирање мера популационе политике

Четири локалне самоуправе Нишавског округа, које су аплицирале код Министарства за популациону политику и демографију, добиле су бесповратна средства за унапређење мера пронаталитетне политике. Тим поводом су у  Палати "Србија" са министарком проф. др Славицом Ђукић Дејановић потписани уговори о додели средстава. Свечаности потписивања и уручења уговора присуствовала је начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски.

Алексинцу је за два  комби возила, једно за за Библиотеку, а друго за Предшколску установу, Република одобрила средства у износу 7.968.600 динара а укупна вредност пројекта је 10.485.000 динара.

Министарка Ђукић Дејановић рекла је да је у 2019. години рођена 341 беба више у односу на претходну годину, а у јануару 2020. године рођено је 245 беба више него у истом месецу 2019. године што сведочи да пронаталитетне мере политике Републике Србије дају резултате.

Република је за суфинансирање мера популационе политике  за 2020. годину обезбедила 650 милиона динара  а  средства је добило 88 локалних самоуправа, чији су пројекти прихваћени на Јавном позиву Министарства.

Јужна Србија Инфо


# Чедомир Ракић Београд Славица Ђукић-Дејановић Лане ПУ Вук Караџић библиотека Драгана Сотировски популациона политика
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима