Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Svečano otvaranje balon hale u Aleksincu

rss

06.06.2020.

Ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku zajedno sa predsednikom opštine Nenadom Stankovićem svečano je otvorila balon salu koja je izgrađena iza Hale sportova.

Foto: Opština Aleksinac

Svečanom otvaranju prisustvovali su i Nenad Peruničić - državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, Dragana Sotirovski - načelnica Nišavskog upravnog okruga i Čedomir Rakić - zamenik predsednika opštine.

Sala će prvenstveno biti namenjena učenicima predškolskog uzrasta i učenicima od prvog do četvrtog razreda.

Sredstva za realizaciju obezbedili su Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku i lokalna samouprava.

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavica Đukić Dejanović obišla je danas predškolsku ustanovu ,,Lane“ u Aleksincu, gde je otvorila novoizgrađenu balon salu.

,,Iz sredstava Kabineta na čijem sam čelu prošle godine smo izdvojili oko 16 miliona dinara, za rekonstrukciju krova i fasadu vrtića koji pohađa oko 180 mališana, jaslenog uzrasta i starije predškolske grupe koji sada imaju neuporedivo bolje uslove za boravak. Ove godine izdvojili smo i oko 3,6 miliona dinara za nabavku kombi vozila za ovu ustanovu. Na ovaj način rasteretićemo roditelje dovođenja i odvođenja dece u vrtić, omogućićemo veći obuhvat dece mlađeg uzrasta predškolskim obrazovanjem, kao i redovnost pohađanja pripremnog predškolskog uzrasta,“ navela je ministarka Đukić Dejanović.

Inače, iz sredstava Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politku, u prethodne četiri godine, izdvojeno je 180 miliona dinara za Nišavski okrug, od čega je opština Aleksinac dobila 45 miliona dinara.

U cilju povećanja dostupnosti informacija i razvoja kulture čitanja izdvojena su sredstva i za tzv. bibliobus, biblioteku na točkovima koja će posećivati mesta u okolini Aleksinca.

,,Bibliobus predstavlja pravu biblioteku na točkovima koja će posećivati Aleksinac i okolna mesta, gde će deca i ostali zainteresovani građani imati priliku da pozajmljuju knjige. Na ovaj način ćemo dati doprinos širenju kulture čitanja i obrazovanja,“ istakla je ministarka Đukić Dejanović.

Otvorena i renovirana fiskulturna sala u Žitkovcu

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić danas je svečano otvorio fiskulturnu salu u OŠ "Vuk Karadžić" u Žitkovcu.

Svečanosti su prisustvovali i predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković i poslanik u Narodnoj skupštini Dalibor Radičević.

Sredstva za rekonstrukciju fiskulturne sale obezbedila je lokalna samouprava.

Izvor: Opština Aleksinac / Blic


# predsednik opštine Čedomir Rakić Dalibor Radičević Slavica Đukić-Dejanović Nenad Stanković hala sportova
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima