Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Čedomir Rakić u emisiji 15 minuta Južnih vesti

rss

21.01.2016.

Zamenik predsednika Opštine Aleksinac Čedomir Rakić je gostovao u emisiji "15 minuta" koju uređuje portal Južne vesti.

Čedomir Rakić u emisiji 15 minuta Južnih vesti

Dok se očekuju pregovori sa investitorom iz Turske oko otvranja fabrike aluminijuma u Aleksincu, predstavnici Opštine kažu da je važno svako novo radno mesto, ali i čuvanje i negovanje već postojećih.

Zamenik predsednika Opštine Aleksinac Čedomir Rakić kaže da na dolasku novog invstitora radi i novi vlasnik aleksinačkog motela Fevzi Šelik, koji je trenutno u Turskoj i od čijih razgovora sa investitorom puno toga zavisi.

- U početnoj smo fazi pregovora i ne bih puno da pričam o tome. Očekujem da ćemo već februara nešto konkretno znati o čemu ćemo moći da razgovaramo za stolom - kaže Rakić.

U Aleksincu već nekoliko godina posluje “Gramer” koji planira, kako kaže Rakić, upošljavanje novih 250 radnika tokom 2016, a trebalo bi da počne sa radom i hladnjača PIK Aleksinca koju bi trebalo da pokrene domaći investitor.

- Važni su nam stari privatnici i privrednici, jer bez njih sve ne bi moglo da funkcioniše. Oni su prava slika i prava reklama privrednog potencijala grada i gledamo da koliko pomažemo novim, toliko, a možda čak i više pomažemo i starim privrdnicima - priča Rakić.

Zamenik predsednika kaže da je od preuzimanja vlasti koju vode SNS i SPS u Aleksincu 2012. do danas broj nezaposlenih smanjen za oko hiljadu i trenutno je na broju od oko 7.000.

U 2016. godini bi, kaže Rakić, trebalo da taj broj bude još manji i zbog toga što je Lokalnim akcionom planom zapošljavanja planirano upošljavanje novih ljudi i za to bi, objašnjava, trebalo da bude izdvojeno 5 miliona dianara iz budžeta.

Šta se dešava sa vodovodima u Aleksincu i okolini, koliko će para biti potrošeno na kapitalne investicije i kako “preletanja” iz jedne u drugu stranku utiču na funkcionisanje vlasti u Aleksincu, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Južne vesti


# Čedomir Rakić intervju kapitalne investicije Južne vesti
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima