Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Чедомир Ракић у емисији 15 минута Јужних вести

rss

21.01.2016.

Заменик председника Општине Алексинац Чедомир Ракић је гостовао у емисији "15 минута" коју уређује портал Јужне вести.

Чедомир Ракић у емисији 15 минута Јужних вести

Док се очекују преговори са инвеститором из Турске око отврања фабрике алуминијума у Алексинцу, представници Општине кажу да је важно свако ново радно место, али и чување и неговање већ постојећих.

Заменик председника Општине Алексинац Чедомир Ракић каже да на доласку новог инвститора ради и нови власник алексиначког мотела Февзи Шелик, који је тренутно у Турској и од чијих разговора са инвеститором пуно тога зависи.

- У почетној смо фази преговора и не бих пуно да причам о томе. Очекујем да ћемо већ фебруара нешто конкретно знати о чему ћемо моћи да разговарамо за столом - каже Ракић.

У Алексинцу већ неколико година послује “Грамер” који планира, како каже Ракић, упошљавање нових 250 радника током 2016, а требало би да почне са радом и хладњача ПИК Алексинца коју би требало да покрене домаћи инвеститор.

- Важни су нам стари приватници и привредници, јер без њих све не би могло да функционише. Они су права слика и права реклама привредног потенцијала града и гледамо да колико помажемо новим, толико, а можда чак и више помажемо и старим приврдницима - прича Ракић.

Заменик председника каже да је од преузимања власти коју воде СНС и СПС у Алексинцу 2012. до данас број незапослених смањен за око хиљаду и тренутно је на броју од око 7.000.

У 2016. години би, каже Ракић, требало да тај број буде још мањи и због тога што је Локалним акционом планом запошљавања планирано упошљавање нових људи и за то би, објашњава, требало да буде издвојено 5 милиона дианара из буџета.

Шта се дешава са водоводима у Алексинцу и околини, колико ће пара бити потрошено на капиталне инвестиције и како “прелетања” из једне у другу странку утичу на функционисање власти у Алексинцу, погледајте у емисији “15 минута”.

Јужне вести


# Чедомир Ракић интервју капиталне инвестиције Јужне вести
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима