Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bivše kasarne idealne za smeštaj azilanata

rss

09.12.2013. D. Ostojić

Ovim rečima je Vladimir Cucić, čelni čovek Komesarijata za izbeglice i migracije pokušao da objasni jedan od modela kako se problem azilanata može rešiti u Srbiji.

Bivše kasarne idealne za smeštaj azilanata

Broj azilanata je sve veći jer su ratni problemi u Siriji povećali broj azilanata u Turskoj, a najveći broj tih azilanata ima želju da prebegne u neku od zemalja Zapadne Evrope.

Na tom putu do Zapadne Evrope se nalazi i Srbija, zato se u narednom periodu očekuje dolazak većeg broja azilanata u Srbiju. Država i njene institucije pokušavaju da reše taj problem, jer su sadašnji smeštajni kapaciteti za azilante odavno ispunjeni.

Jedan od predloga koji je dao Vladimir Cucić, čelni čovek Komesarijata za izbeglice i migracije u izjavi za dnevni list Politika, jeste da se azilanti smeste u bivše kasarane koje sada stoje napuštene. Jedna od takvih kasarni je potencijalno i aleksinačka kasarna.

Za sada nema potvrđenih informacija da će azilanti doći u Aleksinac, ali se zvanično zna da država planira da osposobi 300 manjih lokacija za smeštaj azilanata.

 

Komentara: 0


# izbeglice azilanti
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}